2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb fejlesztések a SZILK Ipari Parkban

3 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_335.preview.jpg" border="0" width="282" height="186" /></a></span>A SZILK Ipari Parkot működtető GlobalLog Kft. 52,4 millió forint uniós forrást nyert az ÚJ Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása" tárgyú pályázati felhívása keretében.<strong><em> (</em></strong>DAOP-1.1.1/A-13-2013-0008) <p> 

A SZILK Ipari Parkot működtető GlobalLog Kft. 52,4 millió forint uniós forrást nyert az ÚJ Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása" tárgyú pályázati felhívása keretében. (DAOP-1.1.1/A-13-2013-0008)

 

A SZILK Ipari Parkot működtető GlobalLog Kft. 52,4 millió forint uniós forrást nyert az ÚJ Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása" tárgyú pályázati felhívása keretében. (DAOP-1.1.1/A-13-2013-0008)

 

A projekt kiemelt célja, a Szegedi Ipari Logisztikai Központ és Ipari Park infrastrukturális ellátottságának fejlesztése, ezzel együtt új vállalkozások SZILK Ipari Parkba való betelepülésének ösztönzése és az igénybe vehető szolgáltatások minőségének javítása.

 

A közel 105 millió forint összértékű beruházás fő eleme a SZILK IP központi csapadékvíz csatornájaként funkcionáló Kettőshatár-Szénáskerti csatorna Ipari Park területén elhelyezkedő szakaszának fejlesztése, mintegy 250 m hosszúságban. A projekt részeként továbbá egy korszerű átemelő műtárgy, és egy tűzivíz tározó épül meg 2014 nyarára.

 

A GlobalLog Kft ezzel a beruházással ismét a SZILK Ipari Park már betelepült és jövőbeni vállalkozásai számára teremt kedvező feltételeket a működtetéshez, illetve a tervezett fejlesztésekhez.

Növénynemesítő állomás is épül a SZILK Ipari Park területén

A SZILK Ipari Parkot működtető GlobalLog Kft. 281,9 millió forint uniós forrást nyert az ÚJ Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása" tárgyú pályázati felhívása keretében. (DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0032)

 

A közel 564 millió forint összértékű beruházás során a SZILK Ipari Park területén 3 300 m2 alapterületű növénynemesítő állomás épül fel, a kiszolgáló gerincközművekkel, valamint úttal.

A megvalósítást követően, az állomást a DOW AgroSciences Hungary Kft. fogja üzemeltetni, így a Dow Seeds magyar kutató és nemesítő csapata 2014-ben egy korszerű állomásra költözhet. Az új állomás feladata lesz kiszolgálni a megnövekedett kutatói létszám igényeit, valamint az ezzel párhuzamosan növekvő programok és technikai kísérletek hatékony elvégzéshez szükséges erőforrások biztosítását.

A létesítmény várhatóan 2014. nyarától 21 fő számára nyújt majd munkahelyet.

www.szilk.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.