A K&H Csoport 2006. őszén indította el olimpiai és paralimpiai kártyaprogramját, amely során félévenként egyösszegű támogatást nyújt két kitűnő olimpikonnak és egy paralimpikonnak. A programsorozat ötödik fordulójának három díjazottja: Fodor Zoltán birkózó, Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó és Sors Tamás, úszó.

  A K&H Csoport 2006. őszén indította el olimpiai és paralimpiai kártyaprogramját, amely során félévenként egyösszegű támogatást nyújt két kitűnő olimpikonnak és egy paralimpikonnak. A programsorozat ötödik fordulójának három díjazottja: Fodor Zoltán birkózó, Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó és Sors Tamás, úszó.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramban a pénzintézet ügyfeleit is aktívan bevonva támogatja a magyar sportolókat, olimpikonokat és paralimpikonokat. A programban a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, a K&H 1 000 forintonként 1 forintot a sportolók támogatására szánt keretbe különít el, ezt a hozzájárulást a K&H saját eredményéből adja. A jelölti listát félévente a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság állítja össze, ami alapján a két Bizottság, a K&H képviselőiből és neves szakmai újságírókból álló zsűri választ ki két olimpikont és egy paralimpikont. Az áprilisi díjátadón 2008. második felében összegyűlt összeget kapják meg a sportolók.

Az olimpiákra való felkészülést támogató program ötödik fordulójának három díjazottja Fodor Zoltán birkózó, Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó és Sors Tamás úszó, akik 1-1 millió forint támogatást kapnak a K&H kártyás ügyfelei jóvoltából. A támogatottak kiválasztása során a zsűri mindenkor a jelöltek elért sporteredményeit, sportolói és emberi magatartásukat, valamint várható eredményességüket tartja szem előtt.

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának keretében a környezetvédelem, a gyermek-egészségügy és a vonzó munkahely kialakítása mellett a sport területein nyújt kiemelt segítséget. Teszi mindezt azért, hogy biztosítsa a jelen és a jövő társadalom tagjainak a teljes élet lehetőségét. A K&H azért támogatja az olimpiai mozgalmat, mert teljes mértékben azonosulni tud annak értékeivel, hiszen a sportolókhoz hasonlóan a K&H munkatársai nap mint nap eltökélten és elhivatottan dolgoznak azért, hogy ügyfeleik kiválóan kezelhessék pénzügyeiket.

„A következő nyári olimpiai illetve paralimpiai játékokig ugyan még sok idő van hátra, de a téli olimpia már közeleg, ezért a sportolók felkészülésének segítését már most el kell kezdenünk" mondta Dr. Orosz András, a K&H Csoport lakossági marketing ügyvezető igazgatója. „Éppen ezért arra buzdítom minden egyes ügyfelünket, hogy használják minél többször dombornyomott K&H Visa Classic kártyájukat, hiszen többszörösen okos döntést hoznak. Nem csupán a banki illetéket spórolják meg vásárlásaik során, de a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram révén hozzájárulhatnak Magyarország legkiemelkedőbb sportolóinak támogatásához."

Babati Lajos a Magyar Olimpiai Bizottság szervezési és marketing igazgatója a támogatás kapcsán elmondta: „Sajnálatos módon a mai gazdasági környezetben minden támogatásra szüksége van egy sportolónak, ezért nagyon nagy dolog, hogy a K&H továbbra is egyénileg is támogatja tehetséges és várhatóan sikeres olimpikonjainkat."

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy paralimpikonjaink továbbra is megkapják a lehetőséget a K&H Csoporttól, hogy a program részeseiként egyenlő esélyekkel készüljenek a megmérettetésekre. Úgy gondolom ez a támogatás kézzelfogható segítséget jelent minden sportoló számára" – tette hozzá Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A K&H mindezidáig összesen 15 millió forint egyéni támogatást nyújtott olimpiai és paralimpiai sportolóknak a kártyaprogram keretében.

Háttérinformáció

a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram V. körös jelölti listái

Magyar Olimpiai Bizottság jelöltjei: Fodor Zoltán, birkózó; Gyurta Dániel, úszó; Heidum Bernadett, rövidpályás gyorskorcsolyázó; Huszár Erika, rövidpályás gyorskorcsolyázó; Madaras Norbert, vízilabdázó; Mincza-Nébald Ildikó, vívó; Vérten Orsolya, kézilabdázó; Szabó Gabriella és Kozák Danuta kajakosok.

Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei: Sors Tamás, Vereczkei Zsolt, Ráczkó Gitta, úszók

a nyertesekről

Fodor Zoltán, birkózó – a fiatal birkózó a 2008-as Pekingi Olimpián ezüstérmet szerzett 84 kg-os kötöttfogásban, valamint háromszoros Európa-bajnok és többszörös világkupa győztes.

Huszár Erika, rövidpályás gyorskorcsolyázóa 25 éves hölgy a 2006. évi téli olimpiai játékokon negyedik lett az 1500 méteres számban. 2009-ben európa-bajnoki címet szerzett 300m-es váltón és 2008-ban pedig 500 m-en második lett az Európa-bajnokságon.

Sors Tamás, úszó – a fiatalember 2008-ban a Pekingi Paralimpián 100m pillangón aranyérmet, 100m gyorson és 400m gyorson bronzérmet, 200m vegyesen a IV. helyet szerezte meg. 2007-ben az angliai Scheffieldben világcsúcsot úszott, és 2006-ban Durban-ban a világbajnokságon 100m pillangó számban bronzérmet nyert.

a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram zsűritagjai

Babati Lajos, szervezési és marketing igazgató, MOB

Molnár Zoltán, főtitkár, MOB

Gömöri Zsolt, elnök, MPB

Tóth Ildikó, versenyigazgató, MPB

Orosz András, lakossági marketing ügyvezető igazgató, K&H Csoport

Ambrus Gábor, főtitkár, Magyar Sportújságírók Szövetsége

Novotny Zoltán, alelnök, Magyar Sportújságírók Szövetsége

Máté Pál, főszerkesztő, Sport1 csatorna

S. Tóth János, szerkesztő, Nemzeti Sport

Füredi Mariann, sportújságíró

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük