2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb mérföldkő az IPTV szolgáltatásban a T-Home-tól

4 perc olvasás
<em><span class="inline inline-left"><a href="/node/35914"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/iptv.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html" title="http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html" width="85" height="100" /></a><span style="width: 83px" class="caption"><strong><a href="http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html">http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html</a> </strong></span></span>Új, interaktív IPTV alkalmazásokkal lép a a piacra a T-Home, amely televíziózással kapcsolatos alapvető információkat tartalmazó internetes „tévélexikont" is kialakított.</em><br />

http://www.tv-lexikon.hu/nyito.htmlhttp://www.tv-lexikon.hu/nyito.html Új, interaktív IPTV alkalmazásokkal lép a a piacra a T-Home, amely televíziózással kapcsolatos alapvető információkat tartalmazó internetes „tévélexikont" is kialakított.

http://www.tv-lexikon.hu/nyito.htmlhttp://www.tv-lexikon.hu/nyito.html Új, interaktív IPTV alkalmazásokkal lép a a piacra a T-Home, amely televíziózással kapcsolatos alapvető információkat tartalmazó internetes „tévélexikont" is kialakított.

 

  A hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként a T-Home (illetve jogelődje, a T-Online Magyarország) indította el 2006 novemberében, és kereskedelmi forgalomban is egy ideig kizárólag ez a márka nyújtott IPTV szolgáltatást.

A bevezetést követően, a T-Home piacra lépésével az előfizetők száma lendületesen emelkedett: a brand bevezetése utáni első hat hónapban megduplázódott az egy évvel korábbi adathoz képest, és az előfizetőszám ma már meghaladja a 65 ezer főt.

A T-Home az interaktív televíziózás élményét kínáló szolgáltatás ismert funkcióin – mint például a megállítható, visszatekerhető élő adáson, a több mint 500 mozifilmet akár már tévépremier előtt kínáló Videotékán (VoD), az elektronikus műsorújságon, a programozható műsorrögzítési lehetőségen, a gyerekzáron stb. – túl új alkalmazásokat fejlesztett.

Ennek köszönhetően a már meglévő merevlemezes set-top-box-ok mellett további beltéri vevőegységekról is rögzíthetünk műsorokat, illetve azokat le is játszhatjuk – ráadásul a felvételeket ezekkel az eszközökkel teljes körűen kezelhetjük: törölhetünk, időzíthetünk egyedi illetve sorozat felvételeket, vagy a nappaliban megállított tévézést egy másik szobában is folytatjuk.

A digitális műsorújságban történő célzott keresést könnyítendő tematika (dokumentum, hírek, zene stb.) és nyelv szerint is szűkíthetjük a kínálatot. A kívánt csoportot kiválasztva csak a csoportba tartozó csatornák jelennek meg a képernyőn.

A Képek és zene funkció lehetővé teszi, hogy a set-top-boxokkal azonos otthoni belső hálózaton lévő eszközökről (megfelelő szoftverrel rendelkező PC vagy hálózati meghajtó) képeket és zenéket játszhassunk le az IPTV képernyőjén keresztül. Korábban sok bosszúságot okozott, hogy a műsorújság alapján beállított felvételek vége a műsorok csúszása miatt lemaradt.

Ezt kiküszöbölendő, a rögzítés indulásakor minden felvétel elé két perc, a felvételek végére pedig tíz perc plusz felvételi idő kerül (mindez csak akkor, ha a felvételek között nincs ütközés). Emellett természetesen az eddigi manuális felvétel-meghosszabbítás is az ügyfelek rendelkezésére áll.

Az IPTV-n látható [origo] tévécsatornák (LifeNetwork és OzoneNetwork) hamarosan interaktív alkalmazásokkal gyarapodnak. A tévénézők a csatornák weboldaláról származó híreket, fényképes időjárás-jelentést (szöveges, térképes előrejelzések) és közeljövőben műsorelőzetes videókkal ellátott műsorújságot, egészség témájú kisebb kalkulátorokat, adatbázisokat (például laborlelet-értelmező), a csatornák archív tévétartalmait valamint kvízjátékot találhatnak.

S ha valamilyen okból elfelejtettük a műsorfelvételt időben beállítani, mindezt az internetes és mobilos műsorrögzítés-beállítás segítsével útközben vagy akár a munkahelyen is pótolhatjuk.

A T-Home szakemberei a fejlesztés során az edukációról sem feledtkeztek meg: közzétették a televíziózással kapcsolatos alapvető információkat, amely a http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html  címen található. A „tévélexikon"-oldalon többek között megismerkedhetünk az analóg és a digitális televíziózás, az IPTV, a kábeltelevízió, a műholdas televízió valamint a műszaki alapfogalmakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.