2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb sikeres Microsoft – SUSE együttműködés

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63703"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_491.jpg" border="0" width="249" height="63" /></a></span><em>A SUSE Manager Management Pack for System Center segítségével egyetlen felügyeleti konzolról látható el mind a Windows, mind a Linux rendszerek felügyelete.</em></p><p>

image1 491A SUSE Manager Management Pack for System Center segítségével egyetlen felügyeleti konzolról látható el mind a Windows, mind a Linux rendszerek felügyelete.

image1 491A SUSE Manager Management Pack for System Center segítségével egyetlen felügyeleti konzolról látható el mind a Windows, mind a Linux rendszerek felügyelete.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a Microsoft és a SUSE az Open Source Business Conference rendezvényen bemutatta legújabb közös megoldását: a SUSE Manager Management Pack for System Center-t. A jelenleg béta fázisban lévő új termék a SUSE Manager által biztosított, Linux-alapú szerverfelügyeleti funkciókat kapcsolja össze a System Center rendszerrel, a Microsoft felügyeleti platformjával.  Ennek eredményeként az ügyfelek a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét ugyanazon System Center konzolról láthatják el.

„A Microsoft és a SUSE egyetért abban, hogy a szállítóknak együttes erővel kell biztosítaniuk a heterogén rendszerek hatékony, rugalmas és egyszerű működését, legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhő alapú környezetekről. A két szervezet komoly múltra visszatekintő, hatéves szövetségének köszönhetően számos, a most bejelentett eszközhöz hasonló, szabványos megoldás és integrált eszköz segíti az ügyfeleket abban, hogy maximálisan kihasználhassák a vegyes rendszerek előnyeit" – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A SUSE Manager segítségével a szervezetek egyetlen konzolról, átfogóan felügyelhetik Linux kiszolgálóikat fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben, így csökkennek az üzemeltetési költségek, miközben javul a megfelelőség és a szolgáltatás minősége. A megoldás lehetővé teszi a frissítések automatikus telepítését, valamint az esetleges hibás csomagok egyszerű visszavonását. Az eszköz további funkciói között szerepel az automatikus szervertelepítés, a kiszolgálók monitorozása, a szerep alapú felügyelet, valamint a hardver- és szoftverleltár készítése.

Az új megoldás a SUSE Manager képességeit integrálja a System Center megoldáscsomagba, ami így egyszerre képes a Windows, a SUSE Linux Enterprise és a RedHat Enterprise Linux szerverek egypontos felügyeletére. A jelenleg béta verziójú SUSE Manager Management Pack for System Center így lehetővé teszi a virtuális és a felhőalapú számítástechnikában rejlő lehetőségek teljes kihasználását. A SUSE szorosan együttműködik az iparág legfontosabb szereplőivel annak érdekében, hogy a különböző gyártóktól származó megoldások az első pillanattól fogva együttműködjenek egymással.

A SUSE Manager számos különféle hardverrendszeren képes felügyelni a Linux-alapú informatikai szolgáltatásokat, az x86 platformtól kezdve az IBM System z-ig, továbbá futtatható a Hyper-V, VMware, Xen és KVM technológiákon is. A SUSE Manager emellett együttműködik a nyilvános és privát felhőkkel, például az Amazon EC2 rendszerével, ahogyan mostantól a Microsoft felügyeleti megoldásával is.

További információért, illetve a nyilvános béta tesztben történő részvételért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.suse.com/products/suse-manager/open-beta.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.