2014. január 3-án délidőben avatták a második Szépkorúbarát éttermet, immár Pesten, a Nagy Diófa utcai Dióhéj étterem égisze alatt. A Tisztelet Társasága kezdeményezésére 2013 nyarán avatták Buda  Szépkorúbarát éttermét, elindítva azt az akciót, melynek sikerén felbuzdulva a Dióhéj étterem is csatlakozni kíván.

 

2014. január 3-án délidőben avatták a második Szépkorúbarát éttermet, immár Pesten, a Nagy Diófa utcai Dióhéj étterem égisze alatt. A Tisztelet Társasága kezdeményezésére 2013 nyarán avatták Buda  Szépkorúbarát éttermét, elindítva azt az akciót, melynek sikerén felbuzdulva a Dióhéj étterem is csatlakozni kíván.

 

A mottó lényege; amennyiben az asztaltársaságnál egy 60 évnél idősebb személy (szépkorú) étkezik, akkor az asztaltársaság 50% kedvezményt kap a számla végösszegéből. Az étterem további kedvezményeket kínál a szépkorúak számára, mint az ingyenes házhozszállítás, valamint a kedvezményes „szépkorú menü". 

A szervezők bíznak kezdeményezésük további sikerében, hogy sokan fogják a megoldást országszerte is követni, és egyre több Szépkorúbarát étterem láthatja vendégül a koruk által érintetteket és családjaikat, ezzel is segítve a generációk közötti párbeszédet.

 

Az avatáson a budapesti Nagy Diófa utca 25-27. szám alatti Dióhéj étteremben Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője mondott köszöntőt, s hangsúlyozta a kedvezmények lényegét;

950 Ft-os, kétfajta menü, akár ingyenes házhozszállítással

Szépkorú Menükártya, amellyel az 5. rendelt menü ingyenes.

 

Az ügyvivő hangsúlyozta, az étterem elfogadta a Társaság mottóját, a kölcsönös odafigyelést, ezzel sok embernek kíván segítséget, lehetőséget teremteni. Akciót is indít a Társaság, Dobd a nagyit a közösbe" címszóval. Ennek lényege, bármely napra érvényesen; amennyiben az étterembe érkező asztaltársaság egy tagja 60 év feletti, akkor az egész számla végösszegéből 30% kedvezményt kapnak. Így „a Nagyi ingyen van"… Persze a kedvezmény a nagypapákra is érvényes. 90 év feletti éttermi vendég esetén a Szepkorú kedvezmény %-értéke az illető korával lesz azonos, 100 éves korától ezek szerint korlátlanul fogyaszt…

 

A Dióhéj étterem vezetése nevében, a kezelő Drégelyvár Cégcsoport (www.dregelyvarcsoport.hu )értékesítési igazgatója, Pintér Ferenc szólt a megoldás néhány részletéről. Eszerint, a heti rendelésre szóló Szépkorú menü hétfőtől péntekig szól, ahol az utolsó, pénteki nap, külön kedvezményként ingyenes lesz. Nem heti, napi étkezés esetén a három-fogásos menü 950 Ft., amelynél a Tisztelet Társasága menüjében mindenképpen három fogás lesz, függetlenül attól, hogy az étlapon csak leves és második fogás szerepel a normál menüben.   

 

A fent említett 30% kedvezmény nem a menüre, hanem az a'la cart-ra, az étlapból való választásra vonatkozik, az bármikor, hétfőtől vasárnapig igénybe vehető, csak be kell jelenteni, hogy a Tisztelet Társaságtól jöttek és máris vonatkozik rájuk a kedvezmény.

 

A rendelések kiszállítását a cég saját futárai végzik, akik az étterem korábbi gyakorlatából adódóan, a belső kerületekre már több éves gyakorlattal bírnak. A menüt fél 12 és 1 óra között juttatják el az igénylőkhöz.  

(Ettől függetlenül létezik az étterem egész napos, 23 óráig tartó házhozszállítási szolgáltatása is.)

A szolgáltatások finomítása, bővítése folyamatosan zajlik, a területi lefedettséget az igények alakítják…  

A nyomtatott, két hétre szóló menü-lapot mindig eljuttatják a lehetséges megrendelőkhöz.  

 

 

Az avató-ebéd minta-menüje; zöldség leves, bakonyi ragu galuskával, piskóta tekercs…  

 

 

www.diohejetterem.hu

 

 

 

 Harmat Lajos