2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb típusú autópályamatricákat vásárolhatnak SMS-ben a T-Mobile és a Pannon ügyefelek

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/1261"><img class="image thumbnail" src="/files/images/matrica.jpg" border="0" alt="Magyar matrica" title="Magyar matrica" width="94" height="97" /></a></span><strong>Az Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK), a T-Mobile és a Pannon összefogásának eredményeként tovább bõvül a mobiltelefonnal megvásárolható termékek köre.</strong> <strong>A tavaly márciusban bevezetett 4 napos autópálya-matrica mellett a két mobilszolgáltató ügyfelei május 7-tõl SMS-ben is megvásárolhatják a motoros, a heti és a havi autópálya-matricát. A rendkívül népszerû és kényelmes szolgáltatás nem igényel semmilyen elõzetes regisztrációt.</strong> <p>

 magyar matricaAz Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK), a T-Mobile és a Pannon összefogásának eredményeként tovább bõvül a mobiltelefonnal megvásárolható termékek köre. A tavaly márciusban bevezetett 4 napos autópálya-matrica mellett a két mobilszolgáltató ügyfelei május 7-tõl SMS-ben is megvásárolhatják a motoros, a heti és a havi autópálya-matricát. A rendkívül népszerû és kényelmes szolgáltatás nem igényel semmilyen elõzetes regisztrációt.

 magyar matricaAz Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK), a T-Mobile és a Pannon összefogásának eredményeként tovább bõvül a mobiltelefonnal megvásárolható termékek köre. A tavaly márciusban bevezetett 4 napos autópálya-matrica mellett a két mobilszolgáltató ügyfelei május 7-tõl SMS-ben is megvásárolhatják a motoros, a heti és a havi autópálya-matricát. A rendkívül népszerû és kényelmes szolgáltatás nem igényel semmilyen elõzetes regisztrációt.

A mobilos matricavásárlás során a gépjármû rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni SMS-ben a 8-100-100-as mobilszámra. A motoros matrica vásárlásához a rendszámot követõen szóközt és a D1m üzenetet kell beírnunk, például ABC123 D1m, a heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót, például ABC123 heti, a havi matricához a havi szót, például ABC123 havi kell megadnunk az SMS üzenetben. Amennyiben csak a rendszámot küldjük el, például ABC123 továbbra is a személyautókra érvényes D1-es, 4 napos matricát vehetjük meg. Az üzenet elküldése után a felhasználó SMS-ben a vásárlás megerõsítésére irányuló kérdést kap, amely tartalmazza a legfontosabb adatokat. Amennyiben ezt három percen belül egy válasz SMS-sel (például igen, ok) jóváhagyja, akkor a sikeres vásárlásról visszaigazoló SMS érkezik, melynek kézhezvételétõl a motoros matrica az azt követõ harmadik naptári nap 24. órájáig, a heti matrica az azt követõ kilencedik naptári nap 24. órájáig érvényes. A havi matrica a vásárlástól számítva a következõ hónapban számánál fogva kezdõ nappal megegyezõ nap 24. órájáig, ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig érvényes.

A T-Mobile és a Pannon összes, kártyás és számlás ügyfele elõzetes regisztráció nélkül veheti igénybe a szolgáltatást. Ehhez elengedhetetlen, hogy a kártyás ügyfelek a Pannon esetében univerzális, a T-Mobile esetében pedig m-com egyenlegüket elektronikus úton feltöltsék, melyre például bankautomatáknál, Internet Bankoknál, Telebankoknál van lehetõség. A számlás elõfizetõk esetében a szolgáltatás igénybevételéhez elegendõ hitelkeretre van szükség. Ennek hiányában a számlás elõfizetõknek is lehetõségük van elõzetes univerzális/m-com egyenleg feltöltésére, amelybõl a vásárlás fedezhetõ.

Az autópálya-matrica és az SMS díján túl a mobiltelefonos vásárlás esetén kényelmi díj is fizetendõ, melynek pontos mértékét a Pannon és a T-Mobile díjszabásai tartalmazzák.

Újdonság, hogy a 8-100-100-as mobiltelefonszámra az info szót elküldve válasz SMS-ben megkapjuk az addig vásárolt érvényes matricákhoz tartozó rendszámokat, valamint a lejárati idõket. A szolgáltatók felkérik a mobilmatrica-vásárlókat, hogy a biztonságos közlekedés érdekében a vásárlást még elindulás elõtt bonyolítsák le, a tranzakció idejére a vezetõk gépkocsijukkal álljanak félre vagy kérjék meg útitársukat az SMS-ek elküldésére. Az úthasználati díj megfizetését az ÁAK – a gépjármûvek megállítása nélkül – rendszám alapján, elektronikus úton a matrica-köteles autópálya-szakaszok bármely pontján ellenõrizheti. A visszaigazoló SMS-ek tájékoztató jellegûek megõrzésük nem kötelezõ, a mobilszolgáltatók rendszerei a tranzakciókat tárolják, így a vásárlástól számított öt évig is ellenõrizhetõek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.