2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újgenerációs IBM-kasszák a Praktikernél

3 perc olvasás
<font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman"> <span class="inline left"><a href="/node/357"><img class="image thumbnail" src="/files/images/praktiker.thumbnail.jpg" border="0" alt="Praktiker" title="Praktiker" width="100" height="31" /></a></span></font></font></font><br /><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">Mintegy 150 millió forintos IT-beruházás keretében a legújabb IBM-technológiára cserélte teljes kasszarendszerét a 15 magyarországi üzletegységgel rendelkezõ Praktiker barkácsáruház-lánc. A fejlesztések keretében megújult a Praktiker website-ja, elindult az internetes vásárlás és a jövõben infoterminálok segítik a vásárlókat az áruházakban. Bárhasonló fejlesztések vannak a német anyavállalatnál, a magyar elõbb készült el. A rendszer október óta mûködik.</font></font></font> <p style="margin: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> </p><p><font size="3"><font color="#000000"><font face="Times New Roman">

 praktiker
Mintegy 150 millió forintos IT-beruházás keretében a legújabb IBM-technológiára cserélte teljes kasszarendszerét a 15 magyarországi üzletegységgel rendelkezõ Praktiker barkácsáruház-lánc. A fejlesztések keretében megújult a Praktiker website-ja, elindult az internetes vásárlás és a jövõben infoterminálok segítik a vásárlókat az áruházakban. Bárhasonló fejlesztések vannak a német anyavállalatnál, a magyar elõbb készült el. A rendszer október óta mûködik.

 

 praktiker
Mintegy 150 millió forintos IT-beruházás keretében a legújabb IBM-technológiára cserélte teljes kasszarendszerét a 15 magyarországi üzletegységgel rendelkezõ Praktiker barkácsáruház-lánc. A fejlesztések keretében megújult a Praktiker website-ja, elindult az internetes vásárlás és a jövõben infoterminálok segítik a vásárlókat az áruházakban. Bárhasonló fejlesztések vannak a német anyavállalatnál, a magyar elõbb készült el. A rendszer október óta mûködik.

 

  
A Praktiker évente mintegy ötmillió pénzügyi tranzakciót bonyolít le a magyarországi áruházai-ban, a vásárlók 70 százaléka kér áfás számlát a pénztáraknál. A korábbi kasszagépek 8-10 éves konstrukciók voltak, amelyek már nem feleltek meg a megnövekedett vásárlói igényeknek.

 

A Praktiker az IBM Magyarországgal együttmûködve 130 pénztárgépet és hõnyomtatót, illetve huszonegy új kasszaszervert szerzett be és helyezett mûködésbe az elmúlt hetekben. A Praktiker vevõi már az újgenerációs gyorskasszákkal találkozhatnak a pénztáraknál, s az idén nyíló kaposvári és vecsési üzletegységekben is ezek fognak dolgozni.

Az érintõképernyõs Astra kasszák gyorsabb kiszolgálást és többletfunkciókat ígérnek, s a legújabb, infrás technológiát alkalmazzák. A rendszer különlegessége, hogy a szkennelt áru képét is megjeleníti, ezzel is további biztonságot és ellenõrzési lehetõséget adva a pénztárosnak. Ezt a megoldást egy IBM fejlesztésû szoftver támogatja, s Magyarországon elsõként a Praktiker alkalmazza. A kasszagép egy SurePOS 700-as modell 4610-es nyomtatóval és 15"-os, 4820-as érintõképernyõvel. A pénztárgép olyan processzorral és memóriával rendelkezik, amely gyors tranzakció-sebességet biztosít. A 4610-es nyomtató egyike a leggyorsabbaknak a világon, az adatokat nem kontrollszalagra, hanem memóriakártyára menti. Az érintõkijelzõ elõnye, hogy pontos és kevés kalibrálást igényel. Az új pénztárgépek alapszoftvere IBM, ehhez készített egy német cég alkalmazásokat a Praktiker konszern részére.

A magyar leányvállalat új kasszarendszeréhez a gyõri Szintézis Zrt. végzett programfejlesztéseket. 

A Praktiker nemrég ? a hazai barkácsóriások közül elsõként ? elindította az internetes vásárlást is, így a vevõknek már csak a szükséges termék kiválasztása után kell az áruházba fáradniuk. A magyar programozók által létrehozott webshophoz interaktív honlap társul, mely elérhetõ a Praktiker áruházakban felszerelt ? szintén újdonságnak számító ? vásárlói infoterminálokról is.  

A frankfurti tõzsdére bejegyzett Praktiker AG az európai barkácspiac egyik meghatározó szereplõje, nyolc országban 420 áruházat mûködtet, s mintegy 21 ezer embernek ad munkát. Magyarországon 1998 óta van jelen, azóta 15 üzletegységet nyitott. Éves bruttó árbevétele meghaladja a 44 milliárd forintot. A Praktiker polcain 70 ezerféle termékbõl lehet választani, jó ideje nemcsak barkácscikkekbõl széles a kínálat. Reklámprospektusai kéthetente 700 magyarországi településre jutnak el.

www.praktiker.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.