Az idei a tizedik év, hogy a júniusi hétvégéken kinyit a vurstli, felcsendülnek a kedvenc előadók dalai, lehet alkotni, játszani, mozogni és tobzódni a programokban, az Óbudai-sziget Nagyrétjén. A  jubileum alkalmából a Telekom- amely a kezdetektől fogva lelkes támogatója az élményeknek- számos újdonsággal kedveskedik  a látogatók számára. Tehát június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap kalandra fel!: irány a Telekom Gyerek Sziget ingyenes programsorozata.

Az idei a tizedik év, hogy a júniusi hétvégéken kinyit a vurstli, felcsendülnek a kedvenc előadók dalai, lehet alkotni, játszani, mozogni és tobzódni a programokban, az Óbudai-sziget Nagyrétjén. A  jubileum alkalmából a Telekom- amely a kezdetektől fogva lelkes támogatója az élményeknek- számos újdonsággal kedveskedik  a látogatók számára. Tehát június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap kalandra fel!: irány a Telekom Gyerek Sziget ingyenes programsorozata.

 

A Telekom Gyerek Sziget egyik kiemelt programhelyszíne az idén is a Telekom Nagyszínpad lesz, ahol délutánonként egy órás Ki mit tud? -ra jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű gyerekek. Persze lesz zene tánc, vigalom, azaz Halász Judit, Makám, Ciróka Bábszínház és kincskeresés is.


A Telekom idei ajándéka a gyerekeknek egy felejthetetlen galaktikus utazás a TeleManók világába, a Telebolygóra, ahol minden a vidámságról és a játékról szól.  A gyerekek a Csillagkaput átlépve útlevelet kapnak, amellyel felfedezhetik Telebolygó minden zegét-zugát, játékokban vehetnek részt a Csúszka-tavon, a Tejúton és a Teleportál kilövő űrállomáson. A játékok során pecséteket gyűjthetnek, és a nap végén ajándékokra válthatják azokat.  A játékban elfáradt felnőttek a Képernyőpihenőben szusszanhatják ki magukat, és részt vehetnek a napi kvíz versenyen, ahol minden nap egy értékes főnyereményt sorsolnak ki.

 

 

A Telekom Gyerek Szigeten az idén sem feledkeznek meg azokról a gyerekekről sem, akik nem tehetik meg, hogy ott legyenek a programokon, ezúttal a beteg kisgyerekeknek szeretnének segíteni. "Hozd el hozzánk!" címmel ismét meghirdetik a használt játékgyűjtő akciót!  A gyerekek elhozhatják már nem használt, de még jó állapotú játékaikat. Az összegyűlt játékokat  a Kórházpedagógusok Egyesülete számára gyűjtjük, akik az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyerekekkel.  A felajánlások közvetlenül a gyerekekhez jutnak majd el.

A Bohóctanya helyszínén mindenki belekóstolhat a pantomimes játék titkaiba, kipróbálhatja magát zsonglőrtudományokban vagy csak szórakozhat a bohócok furfangjain, ha azt akar.

A képzelet szárnyán történelmi utazást tehetnek majd kicsik és nagyobbak a lovagkorba,

a rétre kilovagló huszárok segítségével pedig a lurkók lovagolhatnak,  megismerkedhetnek a huszárok életével.

Nem hiányozhat a helyszínek közül az Állatsimogató sem, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval, és lovakkal, és még sokféle falusi állattal.

A kézműves programok hétvégéről- hétvégére tartogatnak meglepetéseket, lesz tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés, de készülnek majd csodák mézeskalácsból is. Nem maradhat el a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítése sem, a Telekom Gyerek Szigeten hangsúlyt kap a szelektív hulladékgyűjtés mellett az újrahasznosítás is.
Az idei Telekom Gyerek Sziget új színfoltja a Színes Falu, ahol a gyerekek három, Magyarországon élő külföldi közösséggel ismerkedhetnek meg közelebbről. A török, a nigériai és a kínai sátorban autentikus nemzeti játékok, érdekes foglalkozások és naponta 3 bábelőadás (10.45, 14.30, 16.00 órakor) várja az érdeklődőket. A gyerekek megismerhetik a kínai kagylótündér meséjét, a híres Naszreddin Hodzsa mulatságos történeteit és afrikai állatmeséket is, valamint a helyszínen maguk készíthetnek kínai papírsárkányt és afrikai maszkot is. A Színes Falu az Európai Integráció Alap támogatásával valósul meg.

A közkedvelt Vándor Vurstli egy mozgalma kisváros piacterét idézi majd, lesz körhinta, csúzlizda, jósda, camera obscura, a kézműves műhelyekben, alkalmazkodva a vásári hangulathoz, régi, polgári mesterségek fogásait lehet megtanulni. Az első hétvégén gyerektáncház, jobbnál jobb mesék, bábszínházak szórakoztatják

A szülők pihenése és feltöltődése is fontos szempont akkor, ha az egész család kikapcsolódása a cél, ezért lesz idén is Baba Játszóház amely a 0-3 éves apróságoknak kínál változatos programokat. A készségfejlesztő játékok mellett kulturált körülmények között nyílik lehetőség a babák tisztába tevésére, etetésére.

Magyarországon sok lehetőség nyílik a korai fejlesztésre, számos határokon túl is ismert terápia hazája vagyunk, világszerte elismert szakembereink vannak. Mégis az érintett szülők nehezen jutnak információhoz, vagy csak egyoldalú, sokszor szakmai féltékenység által torzított képet kapnak a lehetőségeikről. Az Európalánta Egyesület segítséget nyújt, hogy a szülők megkapják azokat az információkat, amivel saját maguk is felelős döntést tudnak hozni gyermekük jövőjéről! Idén az Európalánta Sátor vendégül hívta a Pető Intézet óvodájában működő szülői önsegítő csoportot, akik személyes tapasztalatukon keresztül tudnak segíteni, tanácsot és ötleteket adni fejlesztésekről, segédeszközökről.
.Az Ability Park látássérültek, siketek, mozgássérültek, és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben tartalmas, örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára tenni képességeit.

Persze nem hiányozhat a programok közül a Vidámpark, és a sportolási lehetőségek sem. Az idén is kiköthetnek a látogatók a jól bevált ingyenes hajójárattal a Telekom Gyerek Szigeten.

 

A részletes menetrendről a www.sailor.hu , a programokról  pedig a www.gyereksziget.hu- oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük