A Bethlen Téri Színház és a Stand Up Brigád közös produkciója stand-up és sketch comedy est két részben. A Stand Up Brigád humoristái, Beleznay Endrével az élen, a Kellér-féle kabaré estek hagyományait követve elevenítik fel újra a pesti Csikágó legendás kabaréjának hangulatát.

 

A Bethlen Téri Színház és a Stand Up Brigád közös produkciója stand-up és sketch comedy est két részben. A Stand Up Brigád humoristái, Beleznay Endrével az élen, a Kellér-féle kabaré estek hagyományait követve elevenítik fel újra a pesti Csikágó legendás kabaréjának hangulatát.

 

A műsor során a 30-as évek tréfáitól eljutunk napjaink siker műfajához, a stand-up comedyhez. A műsorban a Rádiókabaréban sikerrel bemutatott jeleneteken, szkeccseken nevethet önfeledten a közönség: belepillanthatunk például a bankautomata kirablásának nehézségeibe, a Spanyol Inkvizíciós hitelintézet életébe, vagy kacaghatunk egy elhanyagolt feleség peteérésén.

 

Konferanszié és humormentor a Stand Up Brigád „Szőke Szakálla": Beleznay Endre.

És akinek mindez nem elég, a műsorban szerephez jut még egy Latabár is!

 

Beleznay Endre: „Az én életem ugyanolyan botrányos, mint amíg a takaród ér. Egy felkészült, kitűnő szülészorvos, erősen képzett szülésznők és saját enyhe tiltakozásom dacára megszülettem. A légzésem beindítására kitört heves ütközetnek fittyet hányva életben maradtam, sőt, a szakszerű gondozás szöges ellentéteként elhagytam a szülészeti klinikát, gyermekbetegségek hosszú, reményteljes csíráival elmém sötét bugyraiban. De nem csak a gyermekkor. Hiszen lázadva a modern út minden egyértelmű vívmányával szemközt, nőkkel kezdtem szexuális életet élni. Vállaltam az ezzel járó meg nem értettséget, a botránkozó tekinteteket, az aljas, rosszindulatú pletykákat és a Föld túlnépesedésének iszonyú veszélyét. Melynek irányában megnősültem, majd tetézve mindezt 1 teljesen ép, egészséges, okos, tehetséges leánygyermek apjaként, ki tudja mi mindent ennek a megnyugvóan őrült és dekadens világ zajának küszöbe megett. Majd kiköpött, és tovább. Ha csak az elfogyasztott kolbászokra gondolok. Vagy, hogy számos szakember tanácsának ellenére nem szedek drogokat és nem csalom a feleségem. De ez maradjon köztünk. Hátha kitudódna, és a megtorlás robajló fellegei.

De mindennek legalján művész vagyok. Színházi szerepek sokasága, apró-seprű tévéjátékok, füstös kocsmák, árnyas falunapok kemény iskoláján végigkínlódva egy igazi, egy meg nem értett, egy ősi, egy szenvedő, egy univerzális, egy mindent tudóan depressziós, életunt, nagy művész – szerettem volna lenni, de jött az álinterjú, és a gigasztárok kietlen, magányos, feneketlen csúcsára taszított. Aztán Konkrét Csávó, Dr. Szikláné dr. Szilaly Aranka, Emberek a Holdon, Szőke Kóla, Szeszélyes és még sorolhatnám. De nem.
Persze a nagy művészet mindmáig kerülget, de majd ellensúlyozom. Megígérem.
"

 

2013. március 20. 19:30

BETHLEN TÉRI KABARÉ – bemutató

Konferál: Beleznay Endre

Közreműködnek: Tényi Anett, Szép Bence, Ürmös Zsolt és a Közép-Európa Táncszínház

A táncokat koreografálta: ifjabb Latabár Kálmán

A jeleneteket írták: Kellér Dezső, Ürmös Zsolt és Szép Bence

A műsort összeállította: Ürmös Zsolt

 

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

 

www.bethlenszinhaz.hu

www.standupbrigad.hu

 

Lantai József 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük