2009. Április 18-19-én a McDonald's étteremhálózat mindenki számára megnyitja a konyháiba vezető ajtókat. A Nyílt Napokon bárki vezetett túrákon keresztül pillanthat be az aranyívek kulisszatitkaiba, az ország mind a 99 éttermében.

2009. Április 18-19-én a McDonald's étteremhálózat mindenki számára megnyitja a konyháiba vezető ajtókat. A Nyílt Napokon bárki vezetett túrákon keresztül pillanthat be az aranyívek kulisszatitkaiba, az ország mind a 99 éttermében.

 

   Ezen a hétvégén az ország összes McDonald's éttermében lekerülhet a konyhaajtóról az „idegeneknek belépni tilos" felirat. Az ajtón ugyanis bárki beléphet, és felfedezheti, hogy valójában milyen munka zajlik a gépek takarásában.

A vendégek „lenyomozhatják a rejtélyeket" vagyis nyomon követhetik az ételek útját a tárolástól az elkészítésen át a keletkezett hulladék kezeléséig. Megtudhatják például, hogyan lesz a sült krumpli mindig ugyanolyan, hány másodperc alatt készül el a McDonald's legkedveltebb szendvicse – a sajtburger -, hogyan működik a fagylaltgép, hány fok van a fagyasztóban, mikor kell sütőolajat cserélni, és az elhasznált sütőolajat hogyan hasznosítják újra.

A konyhatúrán bárki meggyőződhet arról, hogy itt kivételesen szigorú biztonsági- és tisztasági előírásoknak kell megfelelniük a dolgozóknak. Ha pedig valaki kedvet kap a „hamburgergyártáshoz", bátran kérdezhet az étterem által kínált munka- és karrier lehetőségekről is.

A McDonald's ételeiről sokan sokfélét tudni vélnek. A Nyílt Napok program a „saját szemednek higgy" elve alapján a személyes megtapasztalás lehetőségét nyújtja a városi legendákkal szemben.

„Hosszú ideje arra törekszünk, hogy működésünk átlátható legyen. 2005 óta a Nyílt Napokon bárki megnézheti, hogyan dolgozunk, hogyan készülnek az ételeink, és felteheti az őt foglalkoztató kérdéseket. Az ételek összetételéről azonban Nyílt Napok nélkül is bármikor tájékozódhatnak a vendégek. A legtöbb csomagoláson évek óta ott az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) jelölés, így a vendég mindig tudja, hogy a menüje milyen tápértékekkel rendelkezik" – mondta el Vadnai Ágnes, a hálózat kommunikációs menedzsere.

A programra szombaton és vasárnap délelőtt 11 órától délután 6 óráig várják a látogatókat az ország összes McDonald's éttermében. A McDonald's ajtaja nem csak ezen a hétvégén, de egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt. A rendszeresen szervezett Nyílt Napokról az éttermekben adnak felvilágosítást.

http://www.rejtelyek.com/

http://www.mcdonalds.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük