2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra Versek szódával

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64959"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_170.jpg" border="0" width="225" height="224" /></a></span>Kiss Judit Ágnes és Végh Attila lesz a vendége a Versek szódával, avagy költők másképpen című sorozat két következő estjének. A Magyar Írószövetség különleges, kortárs irodalmi programjainak 2012. október 9-én és 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál keretében a Thália Színház ad otthont.</p> <p> 

images 170Kiss Judit Ágnes és Végh Attila lesz a vendége a Versek szódával, avagy költők másképpen című sorozat két következő estjének. A Magyar Írószövetség különleges, kortárs irodalmi programjainak 2012. október 9-én és 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál keretében a Thália Színház ad otthont.

 

images 170Kiss Judit Ágnes és Végh Attila lesz a vendége a Versek szódával, avagy költők másképpen című sorozat két következő estjének. A Magyar Írószövetség különleges, kortárs irodalmi programjainak 2012. október 9-én és 10-én a Budapesti Őszi Fesztivál keretében a Thália Színház ad otthont.

 

A kortárs líra képviselőit hétköznapi vagy nem éppen hétköznapi oldalukról megmutatni – ezzel a céllal indult tavaly decemberben a Magyar Írószövetség Versek szódával című sorozata a Shure Stúdióban. Szentmártoni János, a szövetség elnöke által szerkesztett estek meghívottjai voltak az előző évadban Lackfi János, Iancu Laura, Szálinger Balázs, Tóth Krisztina, Térey János, László Noémi és Győrffy Ákos. Illetve számtalan olyan vendég is színpadra lépett – például Bódi László „Cipő" vagy Halász Judit -, akik az írók és költők számára is meglepetést jelentettek. A hét estén nemcsak a magyar irodalom fiatal nemzedékének írásaival ismerkedhettek meg a nézők, de hobbijaikkal, kedvenc időtöltéseikkel és más művészeti ágakban tett kalandjaikkal is. Így a beszélgetések mellett szó esett zenéről, dzsúdóról, fafaragásról, táncról, futásról, kabaréról, sőt még gasztronómiáról is.

– A sorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen minden est teltházzal ment a Budapesti Kamara Színház Shure Stúdiójában – mondta Szentmártoni János. – A folytatásra is vannak terveink, hiszen számtalan írónk és költőnk van még, akiket az írásaik mellett más oldalukról is érdemes lenne bemutatni. Az ilyen programok azonban nem tudják eltartani magukat, ezért támogatókat keresünk a Versek szódával folytatásához. Ezért is volt öröm számunkra, hogy a Budapesti Őszi Fesztivál szervezői felkértek bennünket az idei programban való részvételre.

A fesztivál részeként így október 9-én Kiss Judit Ágnes, 10-én pedig Végh Attila lesz a Versek szódával, avagy költők másképp című sorozat vendége a Thália Színház Új Stúdiójában. Szentmártoni János úgy gondolja: a felkérésnek köszönhetően a korábbi törzsközönség mellett másoknak is megmutathatják a kortárs irodalom jelentős alakjait eddig alig ismert oldalaikról is.

Jegyeket elővételben a Café Budapest portálján lehet vásárolni: www.cafebudapestfest.hu

 www.koltokmaskepp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.