Horváth Kornél tábori lelkész december 24-én végigjárta a déli határt, minden szolgálatot teljesítő katonát meglátogatott, ajándékot adva karácsony éjjelén.

 

 

Horváth Kornél tábori lelkész december 24-én végigjárta a déli határt, minden szolgálatot teljesítő katonát meglátogatott, ajándékot adva karácsony éjjelén.

 

 

„Amikor megtudtam, hogy én látom el a lelkészi szolgálatot a karácsonyi héten, arra gondoltam, hogy a szentestét úgy ünnepeljük meg, hogy megajándékozom azokat a katonákat, akik az ideiglenes biztonsági határzár mellett töltik szolgálatukat" – mondta el Horváth Kornél tábori lelkész. Hozzátette: „Mikor beszéltem erről a tervemről, a katonák külön kérése volt, hogy a rendőrök is kaphassanak ajándékot, tekintettel a közös szolgálat során kialakult bajtársi kötelékre. Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtem el a gyűjtést erre az akcióra. A Ráckevei Egyházközség tagjai, a Gong rádió és a katolikus tábori lelkészek voltak az adományozók. Nekik köszönhetően mindenki részesülhetett valamilyen ajándékban."

A tábori lelkész több száz ajándékcsomagot állított össze – így minden egyes, szenteste szolgálatot ellátó katona és rendőr részesült egy kicsit karácsony örömében, mely hozzájárult a szeretteiktől való távollét enyhítéséhez is. Az ajándékosztás este hét órakor kezdődött Szegeden, és hajnali négy órakor fejeződött be az ideiglenes biztonsági határzár túlsó végén.

 

„Tábori lelkészként sok tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb. Szívmelengető volt látni és érezni azt, hogy mindenki örült és szó szerint meglepetésként élte meg az ajándékozás pillanatait. Hálás köszönetemet fejezem ki a megajándékozottak nevében is mindenkinek, aki valamilyen formában segítette az akció létrejöttét. Bár nagyon elfáradtam, de nem nyugszom, szilveszter éjjelre is meglepetést tervezek az aznap este szolgálatba lépők számára. De hogy mit? Az egyelőre maradjon titok" – nyilatkozta Horváth Károly tábori lelkész.

Forrás és fotó: Honvédelem.hu

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük