Véget ért a harmadik alkalommal megrendezett SCOPE100 online filmfesztivál, melynek hazai győztese Joachim Lafosse családi drámája, az AFTER LOVE lett.

 

Véget ért a harmadik alkalommal megrendezett SCOPE100 online filmfesztivál, melynek hazai győztese Joachim Lafosse családi drámája, az AFTER LOVE lett.

 

A filmet az idei cannes-i rendezők kéthete szekciójában mutatták be. Hat országban szerepel a SCOPE100 programban, ezzel ez a film került a legtöbb helyen versenybe.

 

A Berenice Bejo és Cedric Kahn főszereplésével készült francia-belga film egy házaspár válásának története, ahol a pénzügyi kiszolgáltatottság ellehetetleníti a szereplők érzelmi viszonyainak egyébként is problémás rendezését. Boris (az elsősorban író-filmrendezőként ismert Cedric Kahn) nem tud elköltözni a lakásból, melyben ikerlányaikkal közösen élnek, amíg Marie (A némafilmesért Oscar-díjra jelölt Berenice Bejo) nem vásárolja ki belőle. Mi történik, ha már nem lehet rendbehozni, ami tönkrement?

Joachim Lafosse (Sárdobálók, Gyermekeink, The White Knights) filmjében nem egy házasság megromlását mutatja be, hanem realista módon tárja fel a szereplők jelen idejű próbálkozásait az összetett és idegőrlő helyzet megoldására.

 

A 2015-ben indult SCOPE-program első hazai győztese a norvég MAGAM URA című dramedy lett, 2016-ban az izlandi MADÁRKÁK című film kapta a legtöbb szavazatot, mely egy magányos tinédzser kálváriáját mutatta be. A Creative Europe által támogatott közönségedukációs programban a 100 fős zsűri idén 7 filmből választotta ki a neki legjobban tetszőt. Az online filmfesztivál mellett offline szakmai találkozók során vitatta meg az egyes filmek érdemeit és forgalmazási lehetőségeit.

 

Az idei versenymezőnyben az AFTER LOVE (L'économie du couple) a 100 fős ScopeKözönség szoros versenyben lett első a második helyezett, észt MOTHER (Ema) és a harmadik, francia ORPHAN (Orpheline) előtt.

 

A filmet 2017 tavaszán mutatja be a SCOPE100 hazai koordinátora, a magyarhangya, a ScopeKözönséggel közösen kidolgozott forgalmazási stratégia keretében – tájékoztatott Parádi Orsolya (sajtókommunikáció) . A magyarhangya véleménye szerint a zsűri a nagyon színes programból a lehető legtöbb nézőt vonzó filmet választotta ki. A SCOPE100 hazai támogatója a Francia Intézet.

 

Az AFTER LOVE előzetese: https://youtu.be/08cIUbY1IPE

 

http://magyarhangya.hu

http://scope100.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük