Teljesen új, alapvetően egészségügyi elemekből felépülő egészségbiztosítási termékcsomagot vezetett be közösen az UNION Biztosító, az UFS Net és az Advance Medical.

 

Teljesen új, alapvetően egészségügyi elemekből felépülő egészségbiztosítási termékcsomagot vezetett be közösen az UNION Biztosító, az UFS Net és az Advance Medical.

    "A teljesen innovatív szolgáltatáscsomagot széles társadalmi szintű igényre alapoztuk. A témában végzett piackutatás rávilágított arra, hogy jelentős fizetőképes kereslet mutatkozik önkéntes, az államinál jobb minőségű egészségügyi szolgáltatáscsomagra" – vázolta fel a konstrukció születésének hátterét Lányi András, az UFS Net Kft. szakmai igazgatója. A termékfejlesztést megalapozó piackutatás elkeserítő képet festett a lakosság egészségügyről alkotott véleményéről, annak okairól, ugyanakkor alátámasztotta azt a vélekedést, miszerint az emberek jelentős része minőségi szolgáltatást vár el, ha az egészségéről van szó, és ezért áldozni is hajlandó.

    Az igények alapján megszülető termékcsomagot az UNION Biztosító fejlesztette ki. Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy céljuk az egészségügyi rendszerhez kiegészítőként kapcsolódó, szolgáltatás alapú egészségbiztosítási csomag létrehozása volt, amely az egészségüggyel kapcsolatban felmerült ellenérzések nagy részére képes megoldást nyújtani. "Ebből kifolyólag a csomag a járóbeteg szakellátástól, az egynapos sebészeti beavatkozásokon és a nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokon keresztül, a kórházi ápolásig lefedi az egészségügyi szolgáltatások vertikumát – mondta Zsoldos. Emellett számos olyan extra szolgáltatást tartalmaz, mint gyógyászati segédeszköz, betegszállítás, otthonápolás vagy őssejt levételének finanszírozása, útiköltség térítés, illetve non stop egészségügyi információs telefonvonal használata, vagy nemzetközi specialisták megerősítő diagnózisa (ún. második orvosi vélemény)."

    A termékcsomag a biztosításon túl jelentős orvosi szakértelmet is igényel, ezért az UNION a spanyol tulajdonú Advance Medical Hungary Kft-t bízta meg a szolgáltatások szervezésével. Dr. Karai Gábor, az Advance Medical ügyvezető igazgatója szerint óriási segítséget nyújt majd a termék a betegeknek, hisz a költségvállaláson túl a járóbeteg szakellátás megszervezését is tartalmazza, de akár olyan egyszerű esetekben is segít, amikor például otthonápolási szolgáltatót keres a beteg.

    A MultiConto PrivateMed névre keresztelt szolgáltatáscsomag az UFS Net hálózatában köthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük