www.noreg.huwww.noreg.huA Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértő vállalata 2008-ban 565 millió forint nettó árbevételt realizált, amely 12 százalékkal több, mint az azt megelőző évben.

 

 www.noreg.huwww.noreg.huA Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértő vállalata 2008-ban 565 millió forint nettó árbevételt realizált, amely 12 százalékkal több, mint az azt megelőző évben.

 

A vállalat eredménye ennél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal növekedett és elérte a 62,5 millió forintot. Az árbevétel szolgáltatásokból származó részaránya tovább nőtt 54 százalékra, így a termékek és technológiai megoldások tavaly már csak 46 százalékot képviseltek. A Noreg Kft. árbevételének legnagyobb része a komplex IT-biztonsági rendszerek tervezéséből, kiépítéséből és ehhez tartozó tanácsadásból származott, amely a teljes árbevétel 64,6 százalékát képezi – ez a 2007. évhez képest 36 százalékos növekedést jelent. Két új területen is számos sikeres projektet valósítottak meg: személyazonosság alapú biztonsági megoldásokat több ipari nagyvállalatnál, pénzintézetnél és egy közigazgatási intézményben vezettek be, és több jelentős logelemző projektet fejeztek be pénzintézeteknél. A Noreg Kft. szakértői több mint 10 éve foglalkoznak informatikai biztonsági technológiákkal, és szakmai kompetenciájuk az IT-biztonság teljes spektrumát lefedi, így kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy még több ügyfelüknek kínáljanak stratégiai szintű IT-biztonsági tanácsadást.

„Tapasztalataink szerint az informatikai rendszerek biztonságát minden gazdasági körülmény mellett prioritásként kezelik a szervezetek, mivel alaptevékenységük az informatikai rendszerük működésére épül, folyamatosan van igény IT-biztonsági rendszereik komplex megtervezésére, megvalósítására és ehhez kapcsolódó tanácsadásra. Amennyiben a szervezet stratégiai irányvonalába illeszkednek az IT-biztonsági megoldásai és azok üzemeltetése, a szervezetnek ez akár jelentős üzleti előnyt is eredményezhet versenytársaihoz képest. Ehhez olyan megbízható IT-biztonsági partnerre van szükség, aki széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik, ismeri a legújabb piaci trendeket, és technológiákat, így hosszútávon biztonságot nyújtó, támogatott, és a meglévő rendszerekkel együttműködő megoldást kínál. Ügyfeleink visszajelzései alapján a Noreg Kft. szakértői megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, hiszen az utóbbi években egyre több olyan megbízást kapunk, amelyhez átfogó, Stratégiai Biztonsági Tanácsadói kompetenciára van szükség, ezért ezt a területet a jövőben tovább erősítjük" – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Stratégiai Biztonsági Tanácsadás – hogy lesz az IT-biztonságból versenyelőny?

A Noreg Stratégiai Biztonsági Tanácsadás szolgáltatása olyan szintű biztonságot teremt az ügyfél számára, amely üzleti előnyt jelent a versenytársakhoz képest. Nem csak a jelenlegi informatikai rendszer folyamatos működését biztosítja, de segítségével előre megtervezhető és modellezhető minden informatikai rendszerben történő változás üzleti folyamatokra gyakorolt hatása is. A Stratégiai Biztonsági Tanácsadók kompetenciája az informatikai biztonság teljes spektrumát lefedi, így a tervezés során minden IT-biztonságot érintő kérdésre fel tudják vázolni az alternatív megoldásokat, azok költségvonzatát és a vállalati folyamatokra gyakorolt hatását. Független tanácsadóként az iparág számos vezető gyártójával tartják a kapcsolatot, és a lehetséges megoldások közül mindig az ügyfél igényeinek megfelelően alakítják ki javaslataikat – ez a hosszú távú együttműködés alapját is képezi. A Noreg Stratégiai Biztonsági Tanácsadóinak szolgáltatásai havidíjas konstrukcióban igényelhető.

Az idei évre várható IT-biztonsági trendek

A független piaci elemzők azt valószínűsítik, hogy a gazdasági események ellenére is megmarad az IT-biztonsági piac növekedési üteme, a Forrester[1] szerint például idén az IT-költségvetések 12,6 százalékát teszik ki a biztonságra fordított kiadások, míg tavaly ez az érték 11,7 százalék volt – ami összértékében azonban várhatóan kevesebb lesz, mint tavaly.

A Noreg Kft. szakértőinek véleménye szerint az idei évben Magyarországon folytatódik néhány terület további növekedése, például a személyazonosság alapú biztonsági megoldások, valamint az üzletmenet-folytonossági (Business Continuity Plan) és a katasztrófa-elhárítási (Disaster Recovery Plan) tervek elkészítése iránti kereslet. Ezekkel párhuzamosan előtérbe kerülnek a költséghatékony biztonsági megoldások is, sokan tervezik például, hogy kihasználják a virtualizáció nyújtotta előnyöket, nekik a virtualizált környezetek biztonságáról is gondoskodniuk kell. Megtakarítást jelenthet még, ha az IT-biztonsági rendszerek üzemeltetését szakértőkre bízzák, ez az IT-biztonsági outsourcing egyúttal a megfelelő biztonsági szintet is garantálja a szervezetek számára. Az egyre bonyolultabb informatikai rendszerek kezelésére pedig az ügyfelek a központi menedzsment eszközöket, és a hardver- és szoftverkomponenseket integráltan tartalmazó „appliance" megoldásokat részesítik előnyben.


[1] Forrester Research – The State Of Enterprise IT Security: 2008 To 2009, 2008. december 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük