Július első szombatján,ismét megrendezésre kerül az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivál az Agárdi Pálinkafőzdében!

Július első szombatján,ismét megrendezésre kerül az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivál az Agárdi Pálinkafőzdében!

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a pálinkafőzés rejtelmeibe a Destillata 2009 nemzetközi pálinkaversenyen az Év Pálinkafőzdéje díjjal jutalmazott Agárdi Pálinkafőzdében, ahol a 2011-ben Magyarország legjobb pálinkájának választott Agárdi Miraculum Szilva pálinka is készül!

Próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkáink kóstolgatása során, és a kemencében, szabadtűzön készített finomságok mellett idén is a hagyományos módon nyújtják és sütik az Agárdi házi réteseket!

A rendezvényt  meghívásos főző verseny  teszi egyedivé, amelyen 20 meghívott csapat (többnyire magyarországi vezető éttermek) méri össze tudását. Az alapanyag az idén: a magyartarka marhahús.

 A főzőverseny szakmai fővédnöke, aki egyben a  zsűri elnöke is, Andreas Mayer, két Michelin-csillagos osztrák séf.  A zsűri tagjai többek között: Csapody Balázs (Kistücsök étterem, Balatonszemes), Litauszki Zsolt (Pest-Buda étterem, Budapest), Herczeg Zoltán (67 étterem, Székesfehérvár), Mautner Zsófia (Dining Guide), Harmath Csaba, illetve Rudits Károly (Speiz étterem, Budapest)

A fesztivál másik különlegességét  a délutáni főzőbemutató adja, melynek során  a zsűri tagjai által készített ételeket kóstolhatják a vendégek.A program támogatói: Cora Áruházak, Magyartarka Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

 A gyermekes családokra, baráti társaságokra is gondolva egész napos kézműves és játszóházi foglalkozások várják a gyermekeket és a kalandot kedvelő felnőtteket a 300 négyzetméteren elhelyezkedő több, mint 50 játékos és ügyességi elemet felvonultató népi játszótéren (óriás malom, hordólovagló, csirkepofozó, csúszó-korong, lépegető papucsok, százlábú, stb.). Természetesen a megszokott ugráló vár, lufi bohóc, arcfestés és póni lovaglás az idén sem marad el!

A Pálinkafőzde parkjában kézműves kirakodó vásár keretében keramikus, bőrmíves, bioszappan-készítő, ékszerész munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg a látogatók.

A színpadi programok során a Jazz Quartet, Frankie Lato és a Django Free koncertjét követően az est fergeteges hangulatát a Badár Sándor készíti elő a Bamako show-val, a majd a Drumsters dobzenekar bemutatója után, az Unique együttes szórakoztatja a látogatókat. Az esti mulatság másik főszereplője az LGT-emlékzenekar, akik idén is felejthetetlen hangulatú utcabált varázsolnak az Agárdi Pálinkafőzde kertjébe!

 

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük