2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vágányzár az Északi összekötő vasúti hídon (Újpesti vasúti híd)

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12034"><img class="image thumbnail" src="/files/images/eszakiosszekoto01_450x120.thumbnail.jpg" border="0" alt="Északi összekötő (Újpesti) vasúti híd" title="Északi összekötő (Újpesti) vasúti híd" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Északi összekötő (Újpesti) vasúti híd</strong></span></span> <p>Április 18-án 19.45-től, április 20-án 24.00 óráig lezárásra kerül az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd), a lezárás következtében Óbuda vasútállomás- Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel!</p><p>

 északi összekötő (újpesti) vasúti hídÉszaki összekötő (Újpesti) vasúti híd

Április 18-án 19.45-től, április 20-án 24.00 óráig lezárásra kerül az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd), a lezárás következtében Óbuda vasútállomás- Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel!

 északi összekötő (újpesti) vasúti hídÉszaki összekötő (Újpesti) vasúti híd

Április 18-án 19.45-től, április 20-án 24.00 óráig lezárásra kerül az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd), a lezárás következtében Óbuda vasútállomás- Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel!

Pénteken 19.45-től, vasárnap este éjfélig az Esztergom-Budapest vasútvonal szerelvényei csak Esztergom és Óbuda vasútállomások között közlekednek, innen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nyugati pályaudvarig, illetve vissza az Árpád híd (budai hídfő), és a Margit híd (budai hídfő) megállóhelyeken keresztül. A vonatpótló autóbuszokon a személyszállító vasúttársaság jegyvizsgálói a MÁV-START Zrt. által elfogadott utazási okmányokat fogadják el, az autóbuszokat jogtalanul igénybe vevők esetében a MÁV-START Zrt. büntetési tarifarendszere kerül alkalmazásra.

A vonatpótló autóbuszok nem érintik Rákosrendező, és Budapest-Angyalföld állomásokat, illetve Újpest és Aquincum felső megállóhelyeket. Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az Esztergom vasúti vonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról is értesülhetnek az utasok.

A MÁV csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Esztergom -Budapest elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. Az Esztergom-Budapest vasútvonal rehabilitációs program első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Az Északi összekötő vasúti híd lezárása két ütemben történik, áprilisban 2 napig, illetve a nyári időszakban a tervek szerint júniustól-szeptemberig, 3 hónapig.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.