2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vágyálom I.

2 perc olvasás

vagyalom 1.

Az ideális munkavállaló hangyaszorgalommal dolgozik, nem panaszkodik, nem követelődzik, beéri a mindenkori garantált bérminimummal. Megbízható, törvénytisztelő, nem fordul minden csip-csup ügyben a szakszervezethez, munkaügyi bírósághoz. Fizetett szabadságának idejét a munkaadó igényeihez igazítja.

Az ideális munkavállalónak nincsen családja, van viszont több szakmája, hogy rugalmasan alkalmazkodni tudjon a munkaerő piac szakmai és területi igényeihez. Gépipar, építőipar, vendéglátóipar neki egyre megy, kényelmes lakókocsija segítségével pillanatok alatt az ország egyik, vagy másik végében veszi fel a munkát.

Az ideális munkavállaló pontosan fizeti az egészségügyi szolgáltatás járulékát, ezzel szemben sohasem beteg, közelében sem jár rendelőintézetnek, kórháznak, patikának, a táppénzt még hírből sem ismeri. A koronavírus messze elkerüli. Betartja a törvényeket, törvénymódosításokat, nem használ egyszer használatos műanyag terméket, takarékoskodik pénzzel, anyaggal, idővel.

Az ideális munkavállaló szigorúan betartja a munkavédelmi előírásokat. Ha ennek ellenére mégis balesetet szenved, vállalja a felelősséget. Nem drogozik, nem érdeklik a szerencsejátékok. Viszont mértékletesen fogyaszt alkoholt és dohányzik, hogy az állami költségvetés jövedéki adó előirányzata azért meglegyen.

Az ideális munkavállaló a nyugdíjkorhatár elérésekor csendben elhalálozik, hogy ne terhelje nyugdíjával a Magyar Államkincstárt.

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.