2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Változó végállomási megállóhelyek a Széll Kálmán téren!

4 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57466"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/t%C3%A9rk%C3%A9p.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>Utasaink színvonalasabb kiszolgálása és a buszforgalom segítése érdekében módosítjuk a Széll Kálmán téri közlekedési csomópont forgalmi rendjét 2012. január 23-án, hétfőtől.

Utasaink színvonalasabb kiszolgálása és a buszforgalom segítése érdekében módosítjuk a Széll Kálmán téri közlekedési csomópont forgalmi rendjét 2012. január 23-án, hétfőtől.

Utasaink színvonalasabb kiszolgálása és a buszforgalom segítése érdekében módosítjuk a Széll Kálmán téri közlekedési csomópont forgalmi rendjét 2012. január 23-án, hétfőtől.

Hétfőtől több járatra is új helyen kell felszállni a Széll Kálmán téren, a megállóhely-cserék forgalmi okokból történnek annak érdekében, hogy a különböző járatok minél kisebb mértékben akadályozzák egymást a téren, illetve annak érdekében, hogy az azonos irányba közlekedő járatokra egy helyen lehessen felszállni.

A megálló-áthelyezések a következő járatokat érintik:

102-es autóbusz: a járat felszállóhelye a Csaba utcába kerül át, a 129-es eddigi végállomására. Az autóbuszok a Széll Kálmán teret a jövőben a Vérmező úton és a Várfok utcán át közelítik meg, a Szendrő utca felé pedig útvonaluk módosul: a Krisztina körút helyett a Csaba utca – Maros utca útvonalon érik el a Déli pályaudvart. Új megállóhely létesül ennek megfelelően a Szendrő utca felé a Maros utánál és a Szakorvosi rendelőintézetnél.

Az intézkedés előnye, hogy a 102-es autóbuszok a BKK 2012-es terveiben szereplő Krisztina körúti villamospályán vezetett autóbuszsávon közlekedhetnek majd a 21-es és a 139-es járatokkal együtt, továbbá a változás nyomán javul a Maros utca kiszolgálása is.

128-as és 129-es autóbuszok: új, közös, összevont megállóhelyről indulnak a Várfok utcából, a 128-as eddigi megállójából. A 129-es autóbuszokra is ott lehet felszállni, ahol eddig a 128-asokra. Az intézkedés előnye, hogy a két járat közös szakaszára, a Városmajor utcába, illetve a Szent János kórház felé tartó utasoknak nem kell a jövőben a két járat között ingázva keresni a korábban induló buszt, hanem közös megállóban várakozva mindig az elsőként induló járatra szállhatnak fel.

149-es autóbusz: felszállóhelyét felcseréljük a 155-ös és 156-os autóbuszokéval, így a járatoka  4-6-os villamos leszállóhelye melletti megállóból indulnak hétfőtől.

155-ös és 156-os autóbuszok: új felszállóhelyük a 149-es autóbusz eddigi felszállóhelye, a szervizút melletti járdaszigeten.

A megállóhelyek felcserélésének elsődleges indoka az, hogy a 155-ös és 156-os járatokon a téren gyakran egyszerre indulásra váró két autóbusz a többi járat akadályoztatása nélkül tudja fogadni a felszálló utasokat, ezáltal csökkenjen a szervízút zsúfoltsága.

Az intézkedésekkel egyidejűleg központi leszállóhely létesül a 91-es autóbuszok eddigi leszállóhelyén a 22-es, 22E, 91-es, 149-es és 222-es járatok számára.

 

Az intézkedések utasaink színvonalasabb kiszolgálását szolgálják, bízunk benne, hogy az új forgalmi rend megszokásának átmeneti kellemetlensége után utasaink elégedettek lesznek a Széll Kálmán téri végállomás új forgalmi rendjével. Az átszervezés nem függ össze a tér tervezett átépítésével. A Széll Kálmán tér teljes körű átépítése a budai villamosok összekötésével együtt 2013-tól valósul meg, a Budapesti Közlekedési Központ rövidesen megjelenteti a Közgyűlés által elfogadott koncepció alapján a tér tervezésére vonatkozó közbeszerzési tendert, melynek nyomán a részletes tervezés és az engedélyeztetés 2012-ben folyhat le.

Budapest, 2012. január 22.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.