Vámpírmusical a Budapesti Nyári Fesztivál záró bemutatója. 2012. szeptember 7-én és 8-án utolsó bemutatójára készül a több mint három hónapon át zajló Budapesti Nyári Fesztivál.

 

Vámpírmusical a Budapesti Nyári Fesztivál záró bemutatója. 2012. szeptember 7-én és 8-án utolsó bemutatójára készül a több mint három hónapon át zajló Budapesti Nyári Fesztivál.

 

Jake Perrine vámpír-musical-je, a VAMP magyarországi ősbemutatóként kerül színre a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának produkciójaként a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az „elfogyás két részben" alcímet viselő musical egyenesen New York-ból érkezik a Városmajorba, hogy megborzongtassa a hazai vámpír- és musicalrajongók szívét. A mű sem zenéjét, sem történetét tekintve nem hasonlít a hazai előzményekre (Drakula, Vámpírok bálja), hangulata leginkább Anne Rice világát idézi.

 

A történet egy éjszakába nyúló vendégség során bontakozik ki. Főszereplője a magányos Alexandra, akit egy este meglátogatnak régi tanítványai. Felszínre kerülnek a fiatalok közötti ellentétek, míg végül vendéglátójuk titkáról is lerántják a leplet. Amint ráébrednek, hogy Alexandra vámpír, mindhármukat megérinti az örök fiatalság ígérete. Hosszas intrikába kezdenek, hogy megszerezhessék a sötétség ajándékát.

A titkok és vágyak története elektromos kortárs – kísérleti – musicalként kerül színre a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának produkciójaként, Galambos Attila fordításában. Szereplők: Vásári Mónika, Lőrincz Levente, Perei Zsuzsanna, Berecz György. Az előadás díszlettervezője Árva Nóra, jelmeztervezője Bujdosó Nóra, rendezője Lőrincz Levente.

 

Jake Perrine 1989-ben komponálta a musical első dalát, a mű végleges formáját 1998-ban érte el, és három év múlva debütált a Lamb's Theaterben, New York egyik kedvelt off-Broadway színházában. Szeptemberben Budapesten is felgördül a függöny, leszáll az est, felcsendül a mű jellegzetes nyitánya, és kezdetét veszi az éjszakába nyúló macska-egér játék. Onnantól pedig megszűnnek a szabályok, és megszűnik az idő…

 

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban. Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen. Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

 

Jake Perrine: VAMP, a vámpírmusical – elfogyás két részben

2012. szeptember 7. (péntek) és 8. (szombat) 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad 

A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadása. 

Magyarországi ősbemutató!

Alexandra: Vásári Mónika

Simon: Lőrincz Levente

Rosemary: Perei Zsuzsanna

Carmine: Berecz György

 

Zene és dalszöveg: Jake Perrine

Fordító: Galambos Attila

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Díszlettervező: Árva Nóra

Produkciós vezető: Mohácsi Nóra

Rendező: Lőrincz Levente

Producer: Perjés János

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=joyr46Gany8

http://www.vamprockopera.com

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük