2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

VAMP – Titkok és vágyak meséje a Városmajorban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64119"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/V_5.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>Vámpírmusical a Budapesti Nyári Fesztivál záró bemutatója. 2012. szeptember 7-én és 8-án utolsó bemutatójára készül a több mint három hónapon át zajló Budapesti Nyári Fesztivál.</p> <p> 

v 5.thumbnailVámpírmusical a Budapesti Nyári Fesztivál záró bemutatója. 2012. szeptember 7-én és 8-án utolsó bemutatójára készül a több mint három hónapon át zajló Budapesti Nyári Fesztivál.

 

v 5.thumbnailVámpírmusical a Budapesti Nyári Fesztivál záró bemutatója. 2012. szeptember 7-én és 8-án utolsó bemutatójára készül a több mint három hónapon át zajló Budapesti Nyári Fesztivál.

 

Jake Perrine vámpír-musical-je, a VAMP magyarországi ősbemutatóként kerül színre a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának produkciójaként a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az „elfogyás két részben" alcímet viselő musical egyenesen New York-ból érkezik a Városmajorba, hogy megborzongtassa a hazai vámpír- és musicalrajongók szívét. A mű sem zenéjét, sem történetét tekintve nem hasonlít a hazai előzményekre (Drakula, Vámpírok bálja), hangulata leginkább Anne Rice világát idézi.

 

A történet egy éjszakába nyúló vendégség során bontakozik ki. Főszereplője a magányos Alexandra, akit egy este meglátogatnak régi tanítványai. Felszínre kerülnek a fiatalok közötti ellentétek, míg végül vendéglátójuk titkáról is lerántják a leplet. Amint ráébrednek, hogy Alexandra vámpír, mindhármukat megérinti az örök fiatalság ígérete. Hosszas intrikába kezdenek, hogy megszerezhessék a sötétség ajándékát.

A titkok és vágyak története elektromos kortárs – kísérleti – musicalként kerül színre a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának produkciójaként, Galambos Attila fordításában. Szereplők: Vásári Mónika, Lőrincz Levente, Perei Zsuzsanna, Berecz György. Az előadás díszlettervezője Árva Nóra, jelmeztervezője Bujdosó Nóra, rendezője Lőrincz Levente.

 

Jake Perrine 1989-ben komponálta a musical első dalát, a mű végleges formáját 1998-ban érte el, és három év múlva debütált a Lamb's Theaterben, New York egyik kedvelt off-Broadway színházában. Szeptemberben Budapesten is felgördül a függöny, leszáll az est, felcsendül a mű jellegzetes nyitánya, és kezdetét veszi az éjszakába nyúló macska-egér játék. Onnantól pedig megszűnnek a szabályok, és megszűnik az idő…

 

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban. Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen. Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

 

Jake Perrine: VAMP, a vámpírmusical – elfogyás két részben

2012. szeptember 7. (péntek) és 8. (szombat) 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad 

A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadása. 

Magyarországi ősbemutató!

Alexandra: Vásári Mónika

Simon: Lőrincz Levente

Rosemary: Perei Zsuzsanna

Carmine: Berecz György

 

Zene és dalszöveg: Jake Perrine

Fordító: Galambos Attila

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Díszlettervező: Árva Nóra

Produkciós vezető: Mohácsi Nóra

Rendező: Lőrincz Levente

Producer: Perjés János

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=joyr46Gany8

http://www.vamprockopera.com

www.szabadter.hu

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.