„MVM Koncertek – A Zongora 1-ben" 3. „Variációk". Balázs János szólóestje 2016. október 24-én. Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, „A Zongora 1-ben", sorozatának utolsó hangversenye lesz hallható a Zeneakadémián.

 

„MVM Koncertek – A Zongora 1-ben" 3. „Variációk". Balázs János szólóestje 2016. október 24-én. Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, „A Zongora 1-ben", sorozatának utolsó hangversenye lesz hallható a Zeneakadémián.

 

A fiatal művész koncerttematikájával új irányvonalat képvisel a hazai zongoraestek világában. Az egyrészes (60-65 perces) koncertek lehetővé teszik a koncertlátogató közönségnek az este további folytatását akár egy vacsorára, akár a társasági élet egyéb kiteljesedéséhez. A koncertek előtt a tematikusan felépített zongoraest műsorához illő italt szolgálunk fel a közönségnek. Ilyesformán idézzük vissza a 19. század párizsi szalon hangulatát, mely megannyi nagy művésznek, így Lisztnek és Chopinnek is társadalmi életük színtere volt. Várunk mindenkit szeretettel, aki szereti a klasszikus zongorairodalmat, a finom italokat és a Zeneakadémia elegáns hangulatát.

 

A koncert program:

Mozart:12 variáció, K. 265, Beethoven: 32 variáció, Brahms: Paganini-variációk I.

Chopin: Rondo a La Mazur, op.5, Bizet-Horowitz-Balázs: Carmen-variációk,

Rossini-Cziffra-Balázs: Tell Vilmos-variációk

 

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész. 2002-ben, 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába. Az egyetem befejezéséig hat nemzetközi zongoraverseny győztese. 2011-ben megkapta a fiatal művészeknek járó legnagyobb elismerést, a Junior Prima Díjat. 19 ország művészei közül az Európai Koncerttermek Szövetsége neki ítélte a Rising Star Díjat. Európa, Amerika és Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára.

A Gramofon-díjas művész munkásságát a lengyel állam is kitüntetéssel ismerte el. Gyerekeknek tartott ingyenes klasszikus zenei ismeretterjesztő koncertjeit már több mint 10 ezren látogatták, 2016-ban a Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraestet adott, mely bebizonyította, hogy a klasszikus zene képes több mint 10 ezer ember számára maradandó élményt okozni. Példaképe szellemi hagyatékának ápolása céljából 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője. A Prima Primissima Díj zeneművészet kategóriájának idei egyik jelöltje. Egyéni zenei látásmód jellemzi előadásait. Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg.

 

Rendező: Jakobi Koncert Kft. és Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a Jakobi Koncert Kft honlapon.

 

2016. október 24. (hétfő), 19.30

„MVM Koncertek – A Zongora 1-ben" 3.

„Variációk" – Balázs János zongoraestje

Zeneakadémia Nagyterem

 

www.jakobikoncert.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük