A Daazo.com 2017. március 29. és április 2. között szervezi meg az ötödik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre idén is várják tehetséges filmkészítők munkáit.

 

A Daazo.com 2017. március 29. és április 2. között szervezi meg az ötödik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre idén is várják tehetséges filmkészítők munkáit.

 

Jövőre ötödszörre rendezik meg a Friss Hús rövidfilmfesztivált, amely 2017. március 29. és április 2. között lesz Budapesten. A szervezők 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál programjában vetítendő filmeket.

A nevezéseket 2017. január 20-ig várják.

 

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A vetítések rendre telt házasak és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek.

 

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei eredményesen szerepelnek világszerte.

A 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozza a nemzetközi fesztiválsikereket, (lásd: http://euroastra.hu/node/102646) és az Oscar-jelölés előtti utolsó állomásra is elért: felkerült a szűkített tízes listára. Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, a szintén a Friss Húson bemutatkozó A nyalintás nesze című animációja nyert díjat.

 

A rövidfilmfesztivál látogatottsága évről évre bizonyítja, hogy a sokszor mostohán kezelt rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

 

Ahogy tavaly is, az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehet nevezni: a fesztivál utolsó napján három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

 

Díjak:

– A legjobb magyar élőszereplős rövidfilm 500.000 forintos pénzdíjat nyer

– A legjobb magyar animációs rövidfilm 500.000 forintos pénzdíjat nyer

 

A nevezés feltételei:

– Maximum 35 perces játékidő

– Műfaji és technikai megkötés nincs

– Az alkotás 2015. január után készült

– Korábban nem nevezték a filmet a Friss Hús rövidfilmfesztiválra

 

Nevezni az alábbi linken lehet:

http://www.daazo.com/frisshus_17_hun/info

 

Nevezési díj: 4500 forint filmenként

Nevezési határidő: 2017. január 20.

 

https://www.facebook.com/frisshusbudapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük