Stratégiai együttműködést kötött a Sziget és a Tranz-Org Kft. Három évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Sziget Kft. alapítója Gerendai Károly és a Tranz-Org Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Lakos László a Sziget Kft. által szervezett fesztiválok háttértechnikai és infrastrukturális szolgáltatásainak minőségi biztosításáról.

 

Stratégiai együttműködést kötött a Sziget és a Tranz-Org Kft. Három évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Sziget Kft. alapítója Gerendai Károly és a Tranz-Org Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Lakos László a Sziget Kft. által szervezett fesztiválok háttértechnikai és infrastrukturális szolgáltatásainak minőségi biztosításáról.

 

A Tranz-Org Kft. speciális konténer és rádiótechnikai szolgáltatásaival immáron 26 éve a hazai és kelet-közép európai rendezvénytechnikai piac egyik – 100 %-ban magyar tulajdonú – szereplője. A Sziget Kft-vel az együttműködése 1993-ra nyúlik vissza. A több éves stratégiai megállapodás megkötésében a régi szakmai kapcsolaton túl ezúttal jelentős szerepe van annak is, hogy a Tranz-Org Kft. az elmúlt években több, kifejezetten a Sziget Kft. rendezvényeinek komfortosabb, biztonságosabb és professzionális megvalósítását támogatandó speciális konténert és infrastrukturális technológiát is kifejlesztett.

 

A zártkörű egyeztetésen Gerendai Károly elmondta: „Lakos Lászlóval már az első fesztiválunk óta együtt dolgozunk. Mindig örülünk annak, ha partnereink nem csak szolgáltatnak egy-egy projektünk megvalósítása során, hanem közösen tudjuk kitalálni, formálni és fejleszteni fesztiváljainkat, és ebben a Tranz-Org tipikusan az egyik legjobb partnerünk."

 

„Erős a kötődésem a Szigethez, hiszen annak idején én terveztem és építettem ki a fesztivál infrastrukturális rendszerét." – folytatta Lakos László. „Olyan eszközöket fejlesztettünk kifejezetten a Sziget fesztiválokra, amelyek a piacon nem voltak beszerezhetőek. Így gyakorlatilag legyártottunk egy saját eszközparkot: speciális szivattyú-rendszereket, gázos vízmelegítő-rendszereket, újdonságként 18-as zuhany- és speciális irodakonténereket. Fontos volt számunkra, hogy fejlesztéseinket annak tudatában készítjük, hogy tudjuk, ezeket az eszközöket ki is fogjuk használni és jelentősen hozzájárulnak majd a gazdaságosabb üzemeltetéshez. Az idei szezonra is több újdonságot tervezünk, közel 400 konténert kezelünk majd, a Szigeten például egy 80 ezer lélekszámú városnak megfelelő víz- és szennyvízhálózat kiépítését végezzük."

 

A Tranz-Org a jövőben a Sziget, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Generali Gyerek Sziget és az OTP Bank Gourmet Fesztivál szervezőit rádiótechnikai rendszerekkel és eszközökkel, speciálisan kialakított konténer-építmények telepítésével és üzemeltetésével, valamint a fesztiválok víz- és csatorna-hálózatainak kivitelezési munkáival támogatja majd.

 

A Tranz-Org Kft. tulajdonos-ügyvezetője Lakos László középfokú közlekedés-gépész tanulmányait követően 1980-tól a Tűzoltóságnál több szakterületen is szakmai végzettséget, szakvizsgát szerzett. Színházi ügyelet-vezetőként, gépjármű-technikai vezetőként is dolgozott. Az 1980-as évek közepétől az első nagy nemzetközi szabadtéri rendezvények tűzbiztonsági és egyéb biztonságtechnikai előírásainak kidolgozásában, rendszerbe foglalásában működött közre. Majd vezetőként feladatai közé tartozott a tömegrendezvények tűzvédelmének, biztonságtechnikai és mentési követelményeinek egységes irányítása, a nemzetközi szinten is elfogadott „fire-hands"-csapat betanítása, kiképzése. Jelentős európai (Pink Floyd, AC/DC, Stevie Wonder) és hazai (Queen, U2) nagykoncertek megvalósításában vett részt. 1986-tól valamennyi MTK- és Népstadion-béli nagykoncert illetve tömegrendezvény építési és bontási felügyeletében közreműködött. A Tranz-Org Kft.-t 1990-ben alapította és még ebben az évben közreműködött a prágai Strahov-stadionban megrendezett Rolling Stones koncert lebonyolításában. 1993-ban csatlakozott az I. Diáksziget (később Sziget Fesztivál) technikai csapatába, amelyben technikai koordinátorként, majd technikai vezetőként 17 éven át irányította az óbudai Sziget fesztivál, majd a Volt és a Balaton Sound megvalósítását, a Tranz-Org Kft.-vel pedig a mai napig együttműködik a Sziget Kft. rendezvényei háttértechnikai rendszerének tervezésében, kivitelezésben és biztosításában. 15 éven át részben saját tulajdonosaként működtette a Mezőtúri Rock fesztiválokat és a Hegyalja fesztiválokat. Kezdeményezője és cégével megvalósítója a legújabb innovatív megoldások és nemzetközi trendek bemutatására létrehozott Event Expo rendezvényszervezési és rendezvénytechnikai szakkiállításnak.

 

http://www.tranzorg.hu

http://sziget.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük