A több mint 200 ezer voks összesítése után Alföldi Róbert színházigazgató/rendező lett az Év művésze, az Év médiaszemélyisége díjat pedig Ördög Nóra vette át.

 

 A több mint 200 ezer voks összesítése után Alföldi Róbert színházigazgató/rendező lett az Év művésze, az Év médiaszemélyisége díjat pedig Ördög Nóra vette át.

 

A Blikk közel egymilliós olvasótáborának döntése értelmében Gschwindt András, az első magyar műhold, a Masat1 „atyja" viselheti az Év szakembere címet. Az Év civil hőse kategóriában Czuri Zsolt önkéntes tűzoltó, az Év reménységei között pedig a 18 éves feltaláló, Kuti Lívia kapta a legtöbb szavazatot a segélykérő, helyzetmeghatározó telefonos alkalmazás fejlesztéséért.

 

A díjakat Papp Gábor, a Blikk-csoport igazgatója és Murányi Marcell főszerkesztő adták át március 1-én délután a napilap székházában tartott ünnepségen.

„Eredetileg nagyszabású gálát terveztünk, aztán győzött a józan belátás, és úgy döntöttünk, hogy szerényebb keretek között tartjuk meg a rendezvényt, és inkább a Kapocs jótékonysági programunkat támogatjuk a megtakarított összegből" – mondta Murányi Marcell a megnyitójában.

 

Az Év civil hőse nem készült hosszú beszéddel.

„Nem hiszem, hogy nagy hős lennék. Megtettem, amit bárki megtett volna a helyemben. Hát ennyi" – mondta a díjat szorongatva a 22 éves Czuri Zsolt, aki a saját testi épségét is veszélyeztetve mentett ki egy kislányt egy aknából.

 

Az Év médiaszemélyisége valamivel bőbeszédűbb volt.

„Nagyon megtisztelő a Blikk jelölése és az olvasók szavazata" – mondta Ördög Nóra. „Ez az elismerés ötvözi a szakmai- és a közönség díjat, az pedig különösen nagy öröm, hogy ketten osztozhatunk benne" – utalt arra az RTL Klub műsorvezetője, hogy áldott állapotban vette kézbe át a Blikk olvasóinak elismerését.

 

Alföldi Róbert elfoglaltságai miatt korábbi időpontban, a Nemzeti Színházban kapta meg az Év embere díjat.

„Nagyon köszönöm, úgy tűnik, megéri szisztematikusan, tisztességesen dolgozni, értékelik ezt az emberek" – mondta videó üzenetében a színházigazgató/rendező.

 

Gschwindt András egyetemi adjunktus többes számban mondott köszönetet, hiszen a Masat1 megalkotása is csapatmunka volt: 40-en kezdték, a végére 13-an maradtak.

„A műhold kiválóan működik és az ország dicsőségét hirdeti" – mondta.

 

A díj történetében még soha nem érkezett annyi szavazat, mint az idén.

A rekordmennyiségű voks bizonyítja, van igény a hősökre.

„A legnagyobb példányszámú napilapként komoly felelősségünk, hogy olyan történeteket mutassunk be, amelyek a kreativitás, a kitartás, az emberi nagyság győzelmét hirdetik. Jelöltjeink mind különleges tetteket vittek véghez, előbbre vihetik az ország dolgait" – mondta a főszerkesztő.

 

A Blikk három éve hívta életre az Év embere szavazást. Szakmai zsűri ­­- Bárdos András, Gerendai Károly, Halász Judit, Rudolf Péter és Murányi Marcell – szűkítette le a listát kategóriánként öt névre, de a végeredményről az olvasók dönthettek az újság honlapján, valamint a szavazó szelvényen leadott voksaikkal.

 

Az Év embere jelöltjei voltak:

Az év civil hőse kategória

Gyura Barbara (Szemem Fénye Alapítvány)

Halász Pálma (családjogi aktivista)

Czuri Zsolt (önkéntes tűzoltó)

Iványi Gábor (lelkész)

Dr. Déri János (hortobágyi Madárkórház)

 

Az év reménysége kategória

Hollós Ádám (feltaláló)
Kuti Lívia (feltaláló)

Miklós Ádám (filmes)
Gyarmati Anna (snowboard)

Szász Kitti (freestyle foci)

 

Az év médiaszemélyisége kategória

Ördög Nóra (műsorvezető, RTL Klub)

Liptai Claudia (műsorvezető, TV2/SuperTV2)

Till Attila (műsorvezető, TV2/SuperTV2)

Al Ghaoui Hesna (riporter, MTVA)

Friderikusz Sándor (műsorvezető, RTLII)

 

Az év művésze kategória

Mácsai Pál (színész, rendező, színházigazgató)

Kovács Ákos (énekes)

Fliegauf Benedek (rendező)

Alföldi Róbert (színész-rendező, színházigazgató)

Lajkó Félix (hegedűművész, zeneszerző)

 

Az év szakembere kategória

Nagy Zoltán Tamás (kutató)

Szemerédi Endre (matematikus)

Ferenczi Márta (onkológus, ornitológus)

Krammer Anett (mérnök)

Gschwindt András (egyetemi adjunktus, Masat-1 projektvezető)

 

http://www.blikk.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük