Na, nem árulunk el rögtön mindent, a lényeg, hogy egy teljesen új hely nyílik Budapesten, a 8. kerületben, a gyönyörűen felújított Darányi palota alsó szintjén.

 

Na, nem árulunk el rögtön mindent, a lényeg, hogy egy teljesen új hely nyílik Budapesten, a 8. kerületben, a gyönyörűen felújított Darányi palota alsó szintjén.

 

A sokak által csak budapesti Prenzlauer Bergnek vagy Sohonak nevezett városrész központjában hónapok óta zajlik a munka és végre eljön a nap: megnyílik a város egyik legkülönlegesebb helye.

 

Óriási izgalommal várjuk, hiszen meglátják majd: ilyen tényleg nincs még itthon!

Az ötletgazdák egy olyan teret szerettek volna kialakítani, amely elszakad a megszokott kocsmai hangulattól és egy teljesen egyedi, ugyanakkor bizonyos kötödéseik miatt egy meghatározott "vidékre" jellemző hangulattal várja a kultúrára és arra a földrajzi területre jellegzetes gasztronómiára kiéhezett közönséget. Hogy drága földbolygónk melyik helyét varázsolják ide Nektek/Önöknek, azt hamarosan megtudják! (Nem, nem Berlin:).

2013. október 5-én, szombaton este nyolcra várunk mindenkit, jöjjenek, gyertek!

A megnyitó programja ingyenes.

A hivatalos megnyitón Karafiáth Orsolya és Takáts Eszter versel-énekel. 
Dalban vers est.

Karafiáth Orsolya író, költő, fordító, publicista, újságíró, performer. Jelenleg Takáts Eszterrel dolgozik együtt, akivel a Rájátszás című sorozat kapcsán ismerkedtek meg. Az előadássorozatban költők és zenészek dolgozták át egymás munkáit. Karafiáth új szövegeket írt Eszter ismert dalaihoz, aki pedig megzenésíti a költőnő egy-egy versét.Az új dalszöveggel teljesen más érzéseket sugallnak Takáts Eszter régi slágerei is – érdemes kipróbálni a közös ráéneklést…

http://www.karafiath.hu/

Takáts Eszter 1999 óta gazdagítja a magyar dalszerzők táborát. Pontosan hét év telt el azóta, hogy az énekesnő megjelentette első albumát, a Rövidtávot (2006), második albumát a Gumizsuzsi zenekarral közösen adta ki (Kaucsuk Szuzie), 2009-ben megjelent harmadik korongja pedig a Ha egy nő szeret… címet viseli. Sanzonos-jazzes-hippis dallamait, előadásmódját hasonlítják Koncz Zsuzsához és Suzanne Vegához is, mégsem lehet igazán besorolni művészetét egy zenei kategóriába sem; ő maga „mezítlábas városi folknak" nevezi. A Petőfi Rádióban sokat játszott slágerének címe a Postás és a Drága idő. 2011-ben jelent meg Keményvaj című EP-je (producer: Müller Péter Sziámi), amit hamarosan a Karcos üdvözlet album követett. A nemrég megjelent hetedik lemezén: Hét remény, szeretet címmel szövegei arcba és fülbe mászóak, ugyanannyira illenek irodalmi, mint popzenei körökbe, írója előadásában pedig nevetésével gyógyít és tölti fel a hallgatóságot. Igazi csemege azok számára, akik szeretik a régi szuper8-as kor hangulatát keveredve az őszinte és egyenes, letisztult hangzásvilággal.

http://www.takatseszter.hu/

 

Hogy hogyan találják meg a helyet? … nos igaz, megvan a cím, de azért keressék meg a ház falán az alábbi kiírást és máris célhoz értek. (Plusz segítség a fotón a földszint, ahol világos van, hát még szombaton milyen világos lesz)

 

„1897 februárjában megnyílt a Fővám téri Nagyvásárcsarnok. Egy vásárcsarnok pedig nem létezhet mézárusok nélkül; a Magyar Méhészek Egyesülete pár nappal a csarnok nyitása után itt, a Lőrinc pap tér 3-ban – akkori nevén Liebner palota – rendezte be raktárát és irodáját. A mézből azonban lassabban csordogált az arany, mint a borból: a dúsgazdag Liebner család ezért nem sokkal ezután már vendéglőt és kocsmát működtetett itt. A borisszák hangoskodása miatt a kocsmát 1933-ban bezárták, a helyiséget iparosok vették át: működött itt fogtechnikus, zöldségkereskedés: a szomszédos suszterműhely mellett, amely '40-es években még fodrászatként működött."

 

ÉS MOST …

 

2013. október 5. szombat. 20 óra.

8. kerület. Lőrinc pap tér 3.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük