Gőzerővel készülnek az idei Red Bull Pilvaker fellépői: Singh Viki, Fluor Tomi, Diaz, Kiss Ádám és a többi művész egy budai próbateremben próbálnak összehangolódni. Március 15-én két előadáson is bizonyítania kell a sokszínű csapatnak. (lásd: http://euroastra.hu/node/88707)

 

Gőzerővel készülnek az idei Red Bull Pilvaker fellépői: Singh Viki, Fluor Tomi, Diaz, Kiss Ádám és a többi művész egy budai próbateremben próbálnak összehangolódni. Március 15-én két előadáson is bizonyítania kell a sokszínű csapatnak. (lásd: http://euroastra.hu/node/88707)

 

„Megérte felkelni ma, láthattam Papp Szabi művész urat délelőtt 10 órakor, ebben a napszakban ő ritka látvány" – viccelődött a Supernem frontemberére pillantva Kiss Ádám, aki nem meglepő módon a szövegével veszi ki a részét a Szavak Forradalmából. Minden eddiginél látványosabb show-ra számíthatnak a Red Bull Pilvaker nézői, ám ehhez számos próbára van szükség, hiszen a fellépők a legkülönbözőbb műfajokból érkeznek. Rapperek, színészek, rockerek és egy stand-up humorista is erősíti a produkciót.

„Magam is írok verseket, a mai rapperek, zenészek, mindannyian ugyanazt akarjuk, mint a régi nagy költőink: hatni a közönségre. Sok fiatal talán nem foglalkozna a klasszikus költőkkel, de most megint teli lesz baseball sapkás srácokkal az Erkel Színház, ami hatalmas dolog. Sokan előbb ismerték közülük a Szeptember végént dal formában, mint versben" – mondta Kiss Ádám a feszített tempójú próba egyik rövid szünetében. Most még csak a stáb láthatta a produkcióját, ám hamarosan 1848 szempár szegeződik rá, plusz tévénézők ezrei.

 

Singh Viki megkönnyezi a Pilinszky verseket.

A Red Bull Pilvakerben idén feltűnik Singh Viki is: az énekesnő a Szeptember végén című dalt – eredetileg Petőfi-költeményt – gyakorolta fellépő társaival.

„Bár félig indiai vagyok, fontosak számomra mind a két ország ünnepei, így március 15-e is. Itt nőttem fel, elsősorban magyar énekesnek tartom magam és remélem, hogy a közönség is így tekint rám. Ilyen szempontból is nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Kicsit visszanyúlhatok az underground gyökereimhez is, ami szintén jó érzés" – mondta Viki túlharsogva Fluor, Diaz és a többiek próbáját.

„Esténként nálam előkerül alvás előtt a Tóth Árpád kötet és Pilinszky versek után is bármikor képes vagyok telesírni a párnámat. A színpadon énekesnő vagyok, ám azon kívül egy befelé forduló, mélyen érző embernek tartom magam, akinek fontosak a versek" – mondta Singh Viki. Számára olyan volt a próba, mint egy baráti találkozó: vokalista múltjából az összes zenészt jól ismeri.

 

A Red Bull Pilvaker dupla előadással jelentkezik 2015. március 15-én az Erkel Színházban. Két nap alatt minden jegy elfogyott, az eseményt 21:00 órától a Petőfi TV, 22 órától a Petőfi Rádió közvetíti.

 

http://pilvaker.redbull.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük