2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Versenyhivatali vizsgálat indul a Megasztár 4 műsora kapcsán

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/12926"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/gvh.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.gvh.hu" title="www.gvh.hu" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.gvh.hu/">www.gvh.hu</a> </strong></span></span>  <p>A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az MTM-SBS Televízió Zrt.-vel és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.</p><p>

www.gvh.huwww.gvh.hu  

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az MTM-SBS Televízió Zrt.-vel és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

www.gvh.huwww.gvh.hu  

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az MTM-SBS Televízió Zrt.-vel és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2009. február 2-án versenyfelügyeleti eljárást indított az MTM-SBS Televízió Zrt. és az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft. ellen. A versenyhatóság gyanúja szerint a két vállalkozás valószínűleg megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A GVH észlelte, hogy a TV2 televíziós csatornán 2008. év őszétől sugárzott Megasztár 4 című tehetségkutató műsor élő adásaiban a szavazatok küldésére buzdító felhívás tévesen azt a képzetet kelthette a fogyasztókban, hogy csupán, illetve elsősorban a szavazataikon múlik a versenyzők továbbjutása.

Az érintett műsor országos televíziós csatornán való megjelenése miatt megállapítható a GVH hatásköre. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt ugyanis a versenyhatóság jár el, ha a kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas. A törvény értelmében a gazdasági verseny érdemi érintettsége minden egyéb körülményre tekintet nélkül fennáll, ha a kereskedelmi gyakorlat országos műsorszolgáltatást végző műsorszolgáltatón keresztül valósul meg.

A GVH vizsgálata kiterjed a Megasztár 4 című tehetségkutató műsor adásain túl a műsor népszerűsítését célzó összes – 2008. szeptember 1-jétől 2008. december 31-ig terjedő időszakban folytatott – kereskedelmi gyakorlatra.

A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-10/2009.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.