D-LINK DSM-510D-LINK DSM-510

A D-Link két új termékkel bővíti médialejátszóinak kínálatát immáron a magyar piacon is: a DSM-510 egy megjelenésében és teljesítményében is különleges, vezeték nélküli HD médialejátszó, míg a DSM-330, a piac első DivX ConnectedTM médialejátszója. Az új termékekkel még egyszerűbben és sokrétűbben továbbíthatják a vásárlók nappalijukba a számítógépen tárolt zenéket, filmeket, sőt – a szolgáltatások elérhetősége esetén – akár internetes tartalmakat. 

  D-LINK DSM-510D-LINK DSM-510

A D-Link két új termékkel bővíti médialejátszóinak kínálatát immáron a magyar piacon is: a DSM-510 egy megjelenésében és teljesítményében is különleges, vezeték nélküli HD médialejátszó, míg a DSM-330, a piac első DivX ConnectedTM médialejátszója. Az új termékekkel még egyszerűbben és sokrétűbben továbbíthatják a vásárlók nappalijukba a számítógépen tárolt zenéket, filmeket, sőt – a szolgáltatások elérhetősége esetén – akár internetes tartalmakat. 

Mindkét eszköz kiváló minőségben képes zenét, képet, videót vagy más adatot továbbítani a számítógépről TV-re vagy házimozi rendszerre 802.11g vezeték nélküli szabvány használatával vagy a beépített Ethernet porton keresztül. . A médialejátszók számos népszerű formátumot támogatnak, mint a WMV-t (Windows Media Video), MPEG-4-et és DivX®-et. A forma és kialakítás az, melyben még a DSM-510 jeleskedik: nem nagyobb ugyanis egy A5-ös méretű papírnál, fehér fényes felülete pedig igazán jól mutat egy modern nappaliban.

DSM-510 Vezeték nélküli HD médialejátszó

D-link DSM-330D-link DSM-330A DSM-510 a már meglévő hálózaton keresztül a számítógépről továbbít digitális tartalmat, mint a zene-, video- vagy hangfájlok a házimozi rendszerre vagy TV-re. Köszönhetőn a beépített vezeték nélküli LAN (WLAN) funkciónak a médialejátszót bárhová helyezhetjük a házban. A DSM-510 MP3, WAV és WMA audioformátumot játszik le tökéletes minőségben. Emellett DivX® formátumú videókat is kezel: a digitális adatokat könnyen elérhető helyen, tömörítve tárolja a még jobb minőségű átvitelért. A multimédiás tartalmak átvitele HDMI csatlakozással történik, így adatvesztés nélkül, tökéletes minőségben kerülnek a képernyőre a HD filmek akár 1080i felbontásban.

Az eszköz előlapján további USB 2.0 csatlakozót találunk, mellyel kényelmesen hozzáférhetővé válnak a kívánt adatok egy USB stick vagy külső merevlemez meghajtó számára. Emellett további előnye a készüléknek, hogy a vezeték nélküli LAN beállítások gyorsan és könnyedén elvégezhetők a "Windows Connect Now" funkció segítségéve. A menüvezérelt használat is az abszolút kényelmet kínálja, mivel az információ megjelenik a képernyőn, és kényelmesen kezelhető távirányító segítségével.

A forma és kialakítás az, melyben még a DSM-510 jeleskedik: nem nagyobb ugyanis egy A5-ös méretű papírnál, fehér fényes felülete pedig igazán jól mutat egy modern nappaliban.

DSM-330 DivX ConnectedTM médialejátszó

A DSM-330 nyílt, bővíthető platformot kínál DivX ConnectedTM szoftverrel, valamint lehetőség van a meglévő videók DivX formátumba való konvertálására is.

"Egyre több ember használ DivX tartalmat és platformot, így szembe kellett néznünk a DivX kompatibilis médialejátszók iránt folyamatosan növekvő kereslettel," mondta Chris Wong, a D-Link Systems Inc. termékmenedzsere. "Folyamatosan növekvő kereslet mutatkozik azon eszközökre, melyek megoldást kínálnak a számítógép és televízió adatátviteli kapcsolatára, és nagy örömünkre szolgál, hogy elsőként együtt dolgozva a DivX-szel ilyen megoldást kínálhatunk."

A vezeték nélküli LAN (WLAN) funkció és a beépített gyermekfelügyelet a médialejátszó további hasznos jellemzői. Továbbá az eszköz segítségével különböző online szolgáltatások és alkalmazások is könnyen elérhetők a nyitott plug-in funkciónak köszönhetően, mely új és meglévő plug-in alkalmazásokat kínál. Előnye, hogy ezzel a módszerrel az emailek, RSS üzenetek megjeleníthetők a TV-n.

A DSM-330 fő jellemzői:

  • Gyors, könnyen kezelhető, távirányítású TV interfész
  • Kényelmes távirányítás hasznos funkciókkal: 30másodperces előrelépés, 10 másodperces visszaugrás, és virtuális jelenet kijelzés
  • Csatlakoztathatóság TV-hez: HDMI (kábel mellékelve), komponens (kábel mellékelve), composite, S-Video vagy SCART
  • Csatlakozás az otthoni hálózathoz 802.11g Wi-Fi-n vagy Ethernet kábellel
  • Támogatott videó formátumok: DivX (DivX VOD is), Xvid és WMV9 (PC-n kódolva)
  • Támogatott kép formátumok JPEG, JPEG 2000 és BMP (nem tömörített)
  • Támogatott audio formátumok MP3, WMA (PC-n kódolva), M3U, M3U8 és PLS
  • WEP, WPA és WPA2 támogatás

Mindkét termék július utolsó hetétől elérhető a D-Link hazai kiskereskedelmi partnereinél. Ajánlott végfelhasználói ár a DSM-510 esetében 46 500 Ft, míg a DSM-330-nál 59 000 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük