2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vezetői páros a Vodafone Magyarország élén

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52708"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_105.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="85" /></a></span>A Vodafone Magyarország - követve az új mintát, amelyet Görögországban és Spanyolországban már megvalósított a vállalatcsoport - a felelősséget megosztva különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget, hogy még nagyobb erőkkel koncentrálhasson a növekedésre.</p> <p> 

A Vodafone Magyarország – követve az új mintát, amelyet Görögországban és Spanyolországban már megvalósított a vállalatcsoport – a felelősséget megosztva különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget, hogy még nagyobb erőkkel koncentrálhasson a növekedésre.

 

A Vodafone Magyarország – követve az új mintát, amelyet Görögországban és Spanyolországban már megvalósított a vállalatcsoport – a felelősséget megosztva különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget, hogy még nagyobb erőkkel koncentrálhasson a növekedésre.

 

2011 október 1-től Diego Massidda, a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának jelenlegi igazgatója lesz a Vodafone magyarországi vezérigazgatója. Diego Massidda irányítja majd operatív vezetőként a működés egészét, és viseli a teljes körű felelősséget a vállalat eredményeiért.

 

Október 1-től elnöki pozícióban továbbra is dr. Beck György felel az üzleti stratégia kialakításáért, s a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért, beleértve a legfontosabb politikai és gazdasági döntéshozókkal, így a kormányzattal, a szabályozó hatóságokkal és más külső intézményekkel fenntartott kapcsolatot.

 

Dr. Beck György elmondta: „A magyar távközlési szektorban és az egész hazai ICT-piacon egyre élesebb a verseny, ráadásul a szabályozói és politikai környezet is mind' komolyabb kihívások elé állítja a vállalatot. Ebben a helyzetben a Vodafone nagyon kedvező helyzetben van, köszönhetően motivált és lelkes munkatársainak, valamint világos üzleti stratégiájának."

 

„Nagyon örülök, hogy Diego Massidda csatlakozik hozzánk, mivel meggyőzően bizonyította képességeit korábbi pozícióiban. Meggyőződésem, hogy kollégám érkezése, illetve szakmai tapasztalata tovább fogja erősíteni a Vodafone Magyarország versenyképességét és piaci pozícióit. A legfontosabb üzenetünk, hogy megerősített csapattal haladunk tovább a korábban megkezdett úton" – tette hozzá dr. Beck György.

 

Dr. Beck György 2007 óta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. Irányítása alatt a Vodafone a magyar mobilpiac kiemelkedően innovatív és dinamikusan fejlődő vállalatává vált. Közreműködésének köszönhetően a Vodafone Csoport pénzügyi szolgáltató központját, a Vodafone Operációs Központot ­- amely a Csoport pénzügyi folyamatait felügyeli és egyéb Vodafone-leányvállalatok munkáját is támogatja – 2007 májusában Magyarországra telepítette. Szintén az ő irányítása mellett kezdte meg működését a cég Miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központja 2009-ben, amely ma már több mint 300 főt foglalkoztat. 2010 márciusában dr. Beck Györgyöt a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójává nevezték ki. Egyik legjelentősebb eredménye a magyar telekommunikációs iparág legnagyobb hálózatfejlesztési projektjének megkezdése a Huawei-el közösen, amelynek keretében a szélessávú mobilinternet a lakosság 99%-a számára lesz elérhető. A Vodafone Csoporton belül is úttörő fejlesztés hatására a hálózat sebessége megduplázódik és teljes mértékben LTE-kompatibilis lesz, vagyis készen áll a 4. generációs mobilszolgáltatásokra.

 

A Vodafone-hoz való csatlakozása előtt dr. Beck György a HP Magyarország vezérigazgatója, a Compaq Kelet-Közép-Európáért és Magyarországért felelős vezérigazgatója, valamint a Digital Magyarország vezérigazgatója volt. Karrierjét 1978-ban a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben, a SZÁMKI-nál kezdte tudományos munkatársként.

 

Diego Massidda 2007. április 16-án került a Vodafone brit marketingcsapatához a szélessávú és online területekért felelős terület igazgatójaként. Ezt megelőzően a Telecom Italia Group franciaországi vezérigazgatója, ahova Tiscali Grouptól érkezett. A Tiscalinál először dél-afrikai, majd franciaországi vezérigazgatói tisztséget töltött be. Karrierje a McKinsey & Companynál kezdődött.

 

A Vodafone 1999 óta van jelen a magyar piacon, több mint 2,6 millió ügyfelének nyújt telekommunikációs szolgáltatásokat és kétezernél is több munkatársat foglalkoztat, beleértve a Miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központban és a Vodafone Operációs Központban dolgozókat is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.