2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vienna Boat Show 2007: Vizisportvásár Bécsben: hat magyar kiállító

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/7061"><img class="image thumbnail" src="/files/images/messezentrum_wien.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.viennaboatshow.at" title="www.viennaboatshow.at" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>www.viennaboatshow.at</strong></span></span> <p>Nem sokkal a magyaroszági Hó show után a közelben újabb turisztikával foglalkozó szakkiállítás nyílik. Itt egy macskaugrásnyira Bécs városában. A Vienna Boat Show 2007, amit idén előszor rendeznek meg, és a düsseldorfi hasonló mega-kiállítás közép kelet európai párja kíván lenni.</p><p>

  www.viennaboatshow.atwww.viennaboatshow.at

Nem sokkal a magyaroszági Hó show után a közelben újabb turisztikával foglalkozó szakkiállítás nyílik. Itt egy macskaugrásnyira Bécs városában. A Vienna Boat Show 2007, amit idén előszor rendeznek meg, és a düsseldorfi hasonló mega-kiállítás közép kelet európai párja kíván lenni.

  www.viennaboatshow.atwww.viennaboatshow.at

Nem sokkal a magyaroszági Hó show után a közelben újabb turisztikával foglalkozó szakkiállítás nyílik. Itt egy macskaugrásnyira Bécs városában. A Vienna Boat Show 2007, amit idén előszor rendeznek meg, és a düsseldorfi hasonló mega-kiállítás közép kelet európai párja kíván lenni.

2007 December 21-ével megnyilnak a határok a schgengeni országok felé. Ugyanakkor itthon – a defektet kapott magyar puma, és az adóterror hatására lassan de biztosan ellehetetlenül a nagyobb értékű javak kiskereskedelme, és a kisebb emberek egzisztenciája. De ennek ellenére van egy réteg aki biztonságban szeretné felhasználni a pénzét, úgy hogy ne nagyon kutakodjanak utána. Még akkor sem, ha teljesen legálisan szerezte.

magyar kiállítók és stadszámukMagyar kiállítók és stadszámukAusztria felismrte ezt a szerepét, hiszen azh ottani törvények nem teszi lehetővé a Németországban, Magyarországon szinte törvényesített spájzoló jellegű adatgyűjtést. Ezért sok ausztriai bankban már magyarul lehet szerződni, magyar honlapjuk is van. A schengeni rendszer beköszöntével valószínűleg a fogyasztási cikk kereskedelem is átkerül szomszédainkhoz. Így onnan indulnak a nagyösszegű utazások, de sok egyéb szholgáltatásnak is ez a kiindulópontja. És van egy generáció aki már át is telepedett (mintegy 85 ezren vannak Blécsben, és további 20000 a magyar osztrák határ mentén) és onnan jár be Budapestre akár naponta dolgozni…(no nem a kétkezi munkások, hanem cégtulajdonosok, menedzserek. Egyre több az egyetmista is, hiszen ha van jó némezt tudása kinnt olcsóbb az egytem mint itthon…)

sunseeker portofino 47 yachtSunseeker portofino 47 yachtNos ezt felismerve jött létre kifejezett a közép kelet európai piacra szánva ez a kiállítás, amely bár neve nem, de a kiállító cégek azt mutatják, hogy minden vizisport és vizi turisztika – ideértve a szörföt, és a búvárturisztikát is) regionális FOGYASZTÓI vására. A szervezők ezt azoknak szánják, akiknek sem idejük sem energiájuk nincsen elmenni a BOOT vásárra Düsseldorfba.

Azt már lehet látni, hogy a kiállító cégek három nagy csoportba sorolhatóak. Vannak akik mennek a tradicionális Boot kiállitásra, de ide valami miatt nem. Ezek között van a Camaro mint a régió legnagyobb surf és neoprén roha és felszerelés gyártója. Pedig osztrák cég. Ide tartoznak a kivárók, akik azt vizsgáljék, bejön e mint bolt az idén először megrendezésre kerülő kiállítás. Nos ezek sokan vannak, közöttük kedvelt magyar turistacélpontok.És vannak olyanok is, tudatosan jönnek ide, hiszen már célpiacukat Düsseldorfban is megismerték. Közülük legfeltűnőbb az óriasjachtokat építő Sunseeker, aki már jópár hajóját eldta Kelet Európaiaknak, hogy azok panamai zászló alatt járják a világtengereket.

motoryachten 3 hartmut zielke.thumbnailHogy hol van onnan a Pannon csiga? Nos a csiga a vízben nem is olyan lassú. Így a magíar vállalatok is fellélegzenek, ho olyan területre veti a jó sorsuk, ahol a gazdálkodást a kiszámítható törvények és nem az állami pénzéhség vezérli. Saját jogán hat kiállító közöttük a balatoni hajózás is jelen van a kiállíráson.(Lásd képünket, ahol a magyar cégek és kiállítási standjuk elérhetősége szerepel). Ők természetesen nem a magyaroknak, hanem a környező országbelieknek próbáljék eladni termékeiket szolgáltatásaikat.

Reméljük a korábbi hibák nem smétlődnek meg. Hiszen ez fogyasztói vásár. Pár évvel ezelőtt egyik hajózási cég kiállított a boot kiállításon. De anmikor a külföldiek balatoni bérletről foglalásról érdelődtek, akkor széttárták kezüket, mondvan ők képviselet. És a jó német pénzes atyafi ment tovább a hoirvát irodához, ahol foglalt és fizetett. Horvátországba.

Szóval idejében szólunk, hogy aki érdekel a vizisport, a könnyűbúvár turizmus, érdemes átruccanni Bécsbe. Több mint 200 kiállító jelezte részvételét. Mintha a szoszédba mennénk. (Arra viszont kíváncsiak volnánk, hogy egyes osztrák, de főleg német cégek felvonultatják e a németen kívül angolt esetleg magyart beszélő munkatársaikat. Mert egyértelmű, ezt a várást NEM A NÉMET RÉGIÓ szakvásárának szánták. A célterületen pedig hiányos az idegennyelvek tudása, akik beszélnek más nyelveket azok si az angolt.

Mindenestre az internetes web hely csak német nyelven van. A szervezeőknek legalább angolul, de még inkább a célországok – delagalább az egykori Monarchia -nyelvein el kellett volna készíttetnie. Ez több mint bűn hiba. Ilyen apró hiba eredménye volt annak idején a keleti régiónak szánt egyik iroda és számítógép technikai vásár tündöklése és csúfos bukása.

A kiállítás 2007 november 22-25 között lesz Béncsben az új vásárközpontban a Práter mögött. Egyelőre két csarnokban a C és D pavilonban

MessezentrumWienNeu / Halle C und D
Messeplatz 1, A – 1020 Wien

http://www.viennaboatshow.at/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.