Costa DeliziosaCosta Deliziosa

A társulat – megelőzve elismert angol, francia, dél-afrikai, kínai, orosz és amerikai együtteseket – megnyerte a World's Leading Cruise Line, a világ vezető luxus hajótársaságai szövetségének válogatását és sztárfellépőnek választották a Costa Deliziosa, 3500 férőhelyes hajójának megnyitó ünnepségére.

 Costa DeliziosaCosta Deliziosa

A társulat – megelőzve elismert angol, francia, dél-afrikai, kínai, orosz és amerikai együtteseket – megnyerte a World's Leading Cruise Line, a világ vezető luxus hajótársaságai szövetségének válogatását és sztárfellépőnek választották a Costa Deliziosa, 3500 férőhelyes hajójának megnyitó ünnepségére.

Costa DeliziosaCosta DeliziosaA Presidance az első magyar társulat, amely meghívást kapott a szövetségtől. A hajó 800 férőhelyes színházában a népszerű magyar együttes teljes létszámmal, élőzenével, artistával a Hungarythm c. produkcióját fogja előadni. 2010 január végén utaznak Velencébe a világkörüli út induló állomására, és egy hetet töltenek majd a hajó fedélzetén a Szicília, Siracusa, Nápoly, Róma, Genova útvonalon.

Costa DeliziosaCosta DeliziosaA Costa Deliziosa az olasz partok után Dubai felé veszi az irányt, és abban a térségben tölti a szezont. A Costa Deliziosa zártkörű útján, a Hungarythm előadáson a tervek szerint Silvio Berlusconi olasz kormányfő is látogatását teszi.

HungarythmHungarythmA 2008. nyarán alakult Presidance három célt tűzött maga elé: Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. A Hugrarythm avagy a „Tánc életre kelt" és a Christmas Now előadásaik teltházakat vonzottak.

Új dramaturgia, új jelenetek, új koreográfiák, új vizuális elemek, még több látvány – ezek jellemzik a Hungarythm ' A tánc életre kelt ' c. show új változatát, melyet az óriási érdeklődésre, a rengeteg meghívásra, a 22 állomásos nagy sikerű, teltházas országos turnéra való tekintettel a Millenáris Teátrumban mutattak be.  Az előadáson a darab zeneszerzője a Kerekes Band kísért élőben, majd az előadás után egy 70 perces koncerttel tette felejthetetlenné az estét a színházba látogatóknak.

A Presidance kreatív „agya" és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen, még a külföldi sztárfellépők: Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők az előadás résztvevőinek, az élmény egyenrangú részeseinek érezhetik magukat. A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy – többek között – meghívást kaptak a New York-i Broadwayre is. A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.

 

Christmas NowChristmas Now Christmas NowChristmas Now Christmas Now
Christmas NowChristmas Now Christmas NowChristmas Now Christmas NowChristmas Now

A Millenáris Teátrumi előadásukon jótékonysági árverésre bocsátott Nagy Árpád Pika, Munkácsy-díjas festőművész készítette olajfestményen is megelevenedett a lenyűgöző látványvilág, az elsöprő tánc, a lüktető zene, a cirkuszi produkció. A Presidance a mű árát a Tiszadobi Gyermekotthon javára ajánlotta fel.

Érdemes megszemlélni a társulat művészeinek névsorát, akik a sikert elérték, és remélem találkozunk még velük.

Táncosok:  Borcsik Annamária, Hernicz Albert, Jaklics Lili, Jászka Erika, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Széchenyi Krisztián, Urbán Szabó Nikolett, Vári Bertalan

Zenekar: Árkosi Szabolcs, Katona Gergely, Kerényi Ákos, Szabó Tamás

Prímás: Hegedűs Máté

Énekes: Mózes Anita

Artista: Bernáth Imre

Zene: Kerekes Band, Csík Zenekar

Jelmez: Vass Éva

Díszlet: Szabolcsi János

Fénytechnika: Bányai Tibor

Rendező-koreográfus: Vári Bertalan

Producer: Varga László Ádám

A Costa-hajók kivétel nélkül olasz zászló alatt közlekednek, és a világ szinte minden régiójában jelen vannak, a hajótársaság a kontinens legkorszerűbb flottáját mondhatja magáénak. A Costa Deliziosa a flotta 15. új hajója, melynek 2010. Február 5-én lesz a felavatása. A hajó utaskapacitása 2826 fő és a szórakozási lehetőségek teljes skáláját biztosítja. A képeken a Costa Deliziosa luxushajó, valamint két előadásuk a Hungarythm és a Christmas Now jelenetei láthatók.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük