2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Világszínvonalú gördeszka pályát épített a Vodafone Budapesten

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80871"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_392.jpg" border="0" width="473" height="316" /></a></span>A Vodafone globális Firsts programjának keretében pénteken egy nemzetközi gördeszkás rendezvénnyel avatták fel a budapesti Görzenál világszínvonalú pályáját. Európa egyik legnagyobb skate- és szabadidő parkjának felújításával több száz, vagy ezer magyar gördeszkás álma vált valóra.

1 392A Vodafone globális Firsts programjának keretében pénteken egy nemzetközi gördeszkás rendezvénnyel avatták fel a budapesti Görzenál világszínvonalú pályáját. Európa egyik legnagyobb skate- és szabadidő parkjának felújításával több száz, vagy ezer magyar gördeszkás álma vált valóra.

1 392A Vodafone globális Firsts programjának keretében pénteken egy nemzetközi gördeszkás rendezvénnyel avatták fel a budapesti Görzenál világszínvonalú pályáját. Európa egyik legnagyobb skate- és szabadidő parkjának felújításával több száz, vagy ezer magyar gördeszkás álma vált valóra.

Az évek óta egyre elhanyagoltabb pálya felújításában az a brit Four One Four cég működött közre a Vodafone felkérésére, amely többek között részt vett a 2012-es londoni olimpia megnyitó ünnepségének előkészítésében, valamint számos nagy nemzetközi BMX és gördeszkás világverseny, illetve bemutató szervezésében. Az új pálya mintegy 700 négyzetméter első osztályú orosz nyírfa borítást kapott, az alapja rétegelt lemezből és épületfából készül, így maga pálya halk, a szerkezete miatt stabil, időtálló és természetesen megfelel minden biztonsági elvárásnak is.

„Nagy örömmel támogattuk Balázst álmának megvalósításában és reményeink szerint az inspiráló filmek elkészítésével, a Görzenál felújításával, az immár nemzetközi szintű skatepark létrehozásával hozzájárulhattunk a budapesti deszkás közösség megerősítéséhez egyben reméljük, hogy egy az eljövendő generációk számára is élvezetes helyet hoztunk létre Budapesten" – mondta Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márka igazgatója. 

Az immár minden érdeklődőt váró pálya remekül vizsgázott pénteken este, amikor egy pénzdíjas verseny, keretében hazai és brit deszkások mérték össze a tudásukat egy nagyszabású show keretében.

A pálya felújításával Jassek Balázs „gördeszkás forradalmár", a Vodafone Firsts projekt első magyar résztvevője és több száz magyar gördeszkás álma vált valóra. Mint Balázs elmondta, Budapesten a korábbi pálya elavulásával és a beruházások elmaradása miatt a gördeszkázás szinte törvényen kívüli tevékenység lett Budapesten, így egyre nehezebb lett megfelelő és biztonságos módon űzni ezt a roppant népszerű sportot.

Balázs ezért a Vodafone-nal karöltve, a Vodafone mobiltechnológiáját kihasználva összehozta a budapesti gördeszka közösséget, hogy együtt mutassák be, hogyan néz ki Budapest gördeszkás szemmel.

Jassek Balázs hitvallása szerint a gördeszkázás maga a szórakozás és a szabadság. Balázs abban bízik, hogy a Görzenál pályájának felújítása, valamint a most elkészült filmek újra beindítják a deszkás életet Budapesten, de a világ minden táján bemutatják, hogy milyen szép Budapest és milyen jó gördeszkázni.

http://www.firsts.com/content/vodafone-firsts/home/bompas-and-parr.html

A pálya építéséről szóló video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zPPL-XuUdis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.