Világútlevél címmel Marisa Lara és Arturo Guerrero, vagyis a Siameses Company néven szereplő „sziámi ikrek" kiállítása látható december 6.-ig az OCTOGONart Galériában. A kiállítás útlevél nélkül látogatható.

 

Világútlevél címmel Marisa Lara és Arturo Guerrero, vagyis a Siameses Company néven szereplő „sziámi ikrek" kiállítása látható december 6.-ig az OCTOGONart Galériában. A kiállítás útlevél nélkül látogatható.

Marisa  Lara és Arturo  Guerrero a kortárs mexikói képzőművészet legjelentősebb párosa, akik arról híresek, hogy szerzői közösségben, párhuzamosan dolgoznak ugyanazon a műalkotáson. Most, először Magyarországon, a budapesti OCTOGONart Galériában mutatják be új festmény sorozatukat Világútlevél címmel, mely vizuális reflexió az identitásról és a másságról. Céljuk, hogy előmozdítsák az interkulturális párbeszédet, egy határokat nem ismerő utazás során, amelyet a világútlevéllel tesznek közös otthonunkban: a földgolyón, hogy elképzeljenek egy olyan kommunikációt, mely a másság megbecsüléséhez és önmagunk jobb megismeréséhez vezet.

A művészpár az OCTOGONart Galériában alteregóik, a Maritzin és Arturotl sziámi ikrek részvételével nyitotta a tárlatot, akik performance-t adtak elő, mely abból állt, hogy egy szimbolikus szál segítségével kapcsolatba léptek a közönséggel. Ez a szál összekapcsolja Mexikót és Magyarországot egy liturgikus esemény keretében, mely szó szerint a két mexikói művész szívéből fakad. A kiállítást ezenkívül Soma Mamagésa nyitotta, aki spirituális és pszichológiai aspektusból, a féri-nő egységéről, az iker létállapotról, az autonómia-egybeolvadás kettősségéről beszélt.

A művészpár december 6-ig látható művei sokszorosan összetettek. Marisa Lara és Arturo Guerrero munkái, felölelik a festészetet, szobrászatot, fényképészetet, grafikát, videót, performance-t, installációt, és fontos gyűjteményeknek képezik részét szülőhazájukban. Három terület határozza meg művészeti munkásságukat: a konceptuális elképzelés, a folyamat jelleg és a tárgyi dimenzió. Ez utóbbi kiváló festészeti műként jelenik meg, itt, az OCTOGONart Galériában több, mint húsz festmény bemutatásával.

A kiállítás megtekinthető december 6.-ig, a Várfok utca 7-9. szám alatt található OCTOGONart Galériában.

 

1.1. 2.2. 3.3.
4.4. 5.5. 6.6.
7.7. 8.8. 9.9.
10.10. 11.11. 12.12.

Németh Krisztina,  Fotók: Lantai József

http://www.octogonart.hu/ 

http://www.siamesescompany.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük