Nekem eddig semmit nem jelentett, ha valaki elárulta milyen virágot szeret. Az Újbudai Dísznövény kiállítás hivatalos megnyitóján viszont megtudtam erre is érdemes odafigyelnem legközelebb.

 

Nekem eddig semmit nem jelentett, ha valaki elárulta milyen virágot szeret. Az Újbudai Dísznövény kiállítás hivatalos megnyitóján viszont megtudtam erre is érdemes odafigyelnem legközelebb.

Hogy ki milyen virágot szeret, tükrözi egyéniségét. Úgy tartják, aki az árnyékot szerető cikláment kedveli, az zárkózott, a hófehér kristályliliom kompromisszumkedvelő ember kedvence. A rózsát a romantikusok, a muskátlit hagyománykedvelők, a pipacsot a bohókás, vidám emberek részesítik előnyben. A kaktusz szeretete inkább tizenéves kórtól ered, amikor mindannyian átesünk azon a szakaszon (bár van, akinek ez meg is marad), hogy sündisznó módon tüskét növeszt a külvilág felé.

A kiállítást hivatalosan Molnár Gyula Újbuda polgármestre nyitotta meg.

A megnyitón az Assa Kft Ügyvezető igazgatója Krébecz József emlékezett az előző évek eseményeire, és ismertette az ideit. Ebben az évben a fiatalok felé fordul a kiállítás mondanivalója, és előtérbe helyezi, mintegy kedvet csinálva ahhoz, az esküvőt. Ehhez hozzájárul az a két különleges autó is, ami a bejáratbál fogadja a látogatókat. A Mesekert idén sem lesz üres, hisz már most több száz gyermek jelentkezett be a programokra.

 

 

Ha valaki végigsétál a csodaszép virágok között, észreveheti, hogy a régi, megszokott kertitörpök ideje leáldozóban van. Helyettük találhatunk talicskát toló, jópofa vakondot, kertiteknőst, kertimadarat, kertisellőt, de még kertibékát is.

A tavalyihoz hasonlóan a megéhezők sem maradtak éhen, hisz csalogató illatfelhőbe burkolózott büféket találhatunk a kiállítás területén. Az édesszájúak figyelmét felhívnám arra, hogy a bejárattal szembeni sátorban csodálatos csokoládékülönlegességeket lehet vásárolni. Tapasztalatból írom, érdemes kóstolgatni belőlük.

A kiállítás területén találhatunk még szemtrénert, biotermékeket, krémeket, szemet, lelket tápláló, energiát árasztó selyemképeket.

Az Újbudai virágkiállítást még 2009. április 19.-én megtekinthetik, a Petőfi híd budai hídfőjénél található Egyetemisták Parkjában.

 

Németh Krisztina

http://www.assa.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük