Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba az 1984-ben készült "klasszikus" Terminátor – A halálosztó, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton és Michael Biehn főszereplésével.

 

Július 7-től, több mint három évtized után visszatér a mozikba az 1984-ben készült "klasszikus" Terminátor – A halálosztó, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton és Michael Biehn főszereplésével.

 

James Cameron kultikus sci-fi-akciófilmjét a Pannonia Entertainment forgalmazásában Budapesten kizárólag a Corvin moziban vetítik, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén is látható, digitálisan felújítva, szinkronos és feliratos verzióban egyaránt.

 

Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező computerek az öntudatra ébredt Skynet szuperszámítógép vezetésével fellázadnak és harci robotok hadseregével az emberiség elpusztítására törekszenek. 2029-re az emberiség már majdnem elbukik, ám egy John Connor nevű férfi az ellenállás élére áll, és bátorságával, jó hadvezetésével megfordítja a háború menetét. A gépek már-már vesztésre állnak, ezért egy utolsó húzással visszaküldenek az időben 1984-be egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), azaz leszámolásra specializált kiborgot, hogy megváltoztassa a történelem menetét: még John Connor megszületése előtt megölje majdani anyját. Ám az ellenállók megtalálják az időgépet és szintén visszaküldik egy mindenre elszánt harcosukat, Kyle Reese őrmestert (Michael Biehn), hogy bármi áron védje meg az anyát, Sarah Connort (Linda Hamilton). A Terminátor és ellenfele, Reese meztelenül és fegyvertelenül érkezik a múltba, ahol megkezdődik a versenyfutás az idővel és a kegyetlen harc egymással – a nő életéért. A tét az emberiség jövőbeni sorsa…

 

Terminátor – A halálosztó

amerikai sci-fi-akciófilm, 1984

rendező: James Cameron

forgatókönyvíró: James Cameron, Gale Anne Hurd

zeneszerző: Brad Fiedel

operatőr: Adam Greenberg

díszlettervező: George Costello

jelmeztervező: Hilary Wright

producer: Gale Anne Hurd

executive producer: John Daly, Derek Gibson

 

Szereplők:

Terminátor: Arnold Schwarzenegger

Sarah Connor: Linda Hamilton

Kyle Reese: Michael Biehn

Vukovich nyomozó: Lance Henriksen

Traxler hadnagy: Paul Winfield

Matt: Rick Rossovich

 

https://www.youtube.com/watch?v=1QbZvmHBDF4

http://www.imdb.com/title/tt0088247/?ref_=nv_sr_4

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük