www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A Monorierdő vasúti megállóhelynél történt baleset miatt az utasforgalom minél zavartalanabb lebonyolítása érdekében a következő intézkedések léptek életbe:

 www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A Monorierdő vasúti megállóhelynél történt baleset miatt az utasforgalom minél zavartalanabb lebonyolítása érdekében a következő intézkedések léptek életbe:

A 100-as vonalon történt baleset miatti forgalmi zavar elhárításáig a Monor- Üllő-Budapest,  valamint a Vecsés-Budapest viszonylaton október 7-én 12.00 óráig a MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti bérleteket a VOLÁNBUSZ ZRt. autóbuszain elfogadják. A vonatpótló autóbuszok szintén holnap délig ill. a zavar elhárításáig közlekednek az Albertirsa-Monor viszonylaton.

A Budapest – Nyíregyháza között vagy Nyíregyházán át közlekedő valamennyi pót- és hely-jegyköteles vonat a mai nap 24 óráig kizárólag Budapest-Szolnok illetve Szolnok-Budapest viszonylatokban helyjegy illetve pót- és helyjegy nélkül igénybe vehető, azonban az IC vonatra így felszálló utasoknak is érvényes menetjeggyel kell rendelkezniük és az IC vonaton csak a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el.

A baleset és a helyreállítási munkálatok okozta vonatkésések miatt a megváltott pótjegyek, pót- és helyjegyek, helyjegyek bármely állomás személypénztárában, illetve a Keleti pályaudvar személyes ügyfélszolgálatánál 2008. október 10-ig téríthetők vissza. A késésekkel kapcsolatban a MÁVDIREKT 06-40 49 49 49 telefonszámon nyújt további felvilágosítást.

A balesetet szenvedett utasok kártérítési igényüket a MÁV-START ZRt. Ügyfélszolgálatához vagy az Allianz Hungária Biztosítóhoz juttathatják el, a Személyszállító Vasúttársaság balesetbiztosítása és felelősség biztosítása kiterjed a különböző káresemények rendezésére. Minden menetjeggyel vagy bérlettel rendelkező utas biztosított, a kárbejelentést minden érintettnek egyedileg szükséges megtennie, a jegy, a személyi adatok, orvosi látlelet, illetve a kórházi zárójelentés szükséges hozzá.  Ha a vasút felelőssége a baleset bekövetkezéséért megállapításra kerül további kárigény érvényesíthető a felelősségbiztosítás keretein belül, melyeket a balesetbiztosítás nem fed le. A biztosító a kártérítési összeget a kárigény elbírálásához a jogalap, a tényállás és a felelősség tisztázásához szükséges valamennyi adat rendelkezésre állása esetén 30 napon belül fizeti meg.

A kárigények beadhatók a MÁV-START ZRt. Ügyfélszolgálatához a 1426 Budapest Pf.:56 címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük