2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Visszatért Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszba

2 perc olvasás

_dsf0698.jpgMárcius 21-től újra látható a Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban! Produkciójukat abból a célból hozták létre, hogy megmutassák a társművészetek miként tudják egymást erősíteni egy rendhagyó előadásban. Ebbéli szándékukat siker koronázta, a Lúdas Matyi immár negyedik alkalommal tér vissza a Fővárosi Nagycirkuszba.

A Lúdas Matyi a cirkuszban produkciójukat elsősorban az általános iskolás diákoknak hozták létre, ugyanakkor az egész család számára szórakozást nyújt, függetlenül attól, hogy mikor ismerkedtek meg Fazekas Mihály költeményével.

Előadásuk egyszerre merít az eredeti műből, a magyar népmesei motívumokból és ad választ korunk fontos kérdéseire úgy, hogy megmarad a tartalom és a mondanivaló. Történetük üzenetét erős szimbólumokkal jelenítik meg, ami az eredetivel ellentétben nem a furfangról és a bosszúállásról szól, hanem a belátásról, a fejlődésről, a megbocsátásról, arról, hogy mind lehetünk jobb emberek, és hogy erre embertársainknak is meg kell adnunk az esélyt.

Ezt pedig mind a cirkusz nyelvén, a cirkusz eszközeinek segítségével mesélik el, ahol a fejlődés és az odafigyelés ugyanolyan fontos, mint az alázat, a szorgalom, a bizalom, a szelídség vagy a hűség. Előadásukkal közelebb hozzák az iskolai tananyagot a diákok számára, és ezt a célt szolgálják az azt követő rendhagyó óráik is: március 21-én a házi állatokról tartottak előadást a manézsban, március 23-án pedig egy matematika órát a porondon.

A cirkuszpedagógiai program a világon számos helyen ismert és jól működő színházpedagógiai és múzeumpedagógiai programok mintájára jött létre, amit a cirkusz széles körben kíván bevezetni Magyarországon. A kezdeményezés által a cirkusz aktív segítséget tud nyújtani nemcsak a reál, mint a matematika, biológia, fizika, de az egyéb társadalomismereti tárgyak elsajátításához is.

A Lúdas Matyi a cirkuszban előadásukat április 2-ig, húsvét hétfőig játsszák.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.