2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vizsgálat magánnyugdíjpénztári átléptetések ügyében

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/18581"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_67.jpg" border="0" alt="www.pszaf.hu" title="www.pszaf.hu" width="100" height="25" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.pszaf.hu/">www.pszaf.hu</a> </strong></span></span>A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fogyasztóvédelmi eljárást indított annak érdekében, hogy tisztázza: az egyik magánnyugdíjpénztár átléptetési gyakorlata során megsértette-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény előírásait.</p><p>

www.pszaf.huwww.pszaf.hu A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fogyasztóvédelmi eljárást indított annak érdekében, hogy tisztázza: az egyik magánnyugdíjpénztár átléptetési gyakorlata során megsértette-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény előírásait.

www.pszaf.huwww.pszaf.hu A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fogyasztóvédelmi eljárást indított annak érdekében, hogy tisztázza: az egyik magánnyugdíjpénztár átléptetési gyakorlata során megsértette-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény előírásait.

A közelmúltban a Felügyeletre érkezett bejelentés szerint egy gazdasági társaság Északkelet-Magyarországon olyan állásinterjúkat szervezett, amelyen az érdeklődők számára a munkafeladat megismerésére előzetes, ingyenes tanfolyamot ajánlott fel. Az ajánlat szerint a jelentkezők az oktatást követően dönthetnek majd az állás elfogadásáról.

Az oktatáson résztvevőkkel azt közölték, hogy munkafeladatuk magánnyugdíjpénztári tagok tájékoztatása lesz a pénztárak hozamairól, illetve ők intézik majd az új pénztártagok beléptetését, átléptetését is. Ennek keretében „mintafeladatként", a saját nevükkel, személyes adataikkal és aláírásukkal ellátott magánnyugdíjpénztári átlépési nyilatkozatokat töltettek ki velük. Az oktatás végén a résztvevők kérésük ellenére sem kapták vissza a dokumentumokat.

A történtek miatt bejelentést tevő magánszemély – és vélhetően más résztvevők – nem szándékoztak másik magánnyugdíjpénztárhoz csatlakozni, azonban a kitöltött nyilatkozatukat felhasználva a bejelentő átléptetése mégis megtörtént. A rendelkezésére álló információk alapján erősen valószínűsíthető, hogy törvénysértés történt. A Felügyelet ezért azonnal fogyasztóvédelmi eljárást indított az ügyben. Az ügy részleteinek teljes körű tisztázását követően a Felügyelet a fogyasztóvédelmi eljárást lezáró határozatáról tájékoztatja a közvéleményt.

A Felügyelet kiemelt figyelemmel kezeli a magán-nyugdíjpénztári átléptetések kérdését a felügyelt intézmények között tekintettel arra, hogy több esetben is gyanús, megtévesztő, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat kérdését feszegető átléptetésekről szerzett tudomást.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.