2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vodafone-siker az idei Sziget Fesztiválon

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:PixelsPerInch>72</o:PixelsPerInch> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:UseFELayout/> </w:Compatibility> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p style="text-align: justify" class="MsoPlainText"> <span class="inline inline-left"><a href="/node/53132"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image9_32.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span></p><p style="text-align: justify" class="MsoPlainText"><span style="font-size: 10pt; font-family: Verdana">Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: <em>„A Vodafone a Sziget Fesztivál főszponzori támogatásával és aktív jelenlétével is azt akarta megmutatni, hogy milyen kreatív, fiatalos, gyors és rugalmas vállalat vagyunk. Idén másodszor voltunk névadó szponzorai a Fesztiválnak és elmondhatom, nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel. Kitűzött céljainkat elértük, megmutattuk, hogy a Digitális Kánaán létezik, és mi el is hoztuk azt a Sziget látogatóinak. A Vodafone villámgyors és kiváló hálózatát szimbolizáló Torony méltóképp mutatta be szolgáltatásaink sokszínűségét, sikerült olyan funkciókkal, programokkal, alkalmazásokkal előrukkolnunk, amelyek a mobilhálózat használatához szorosan kapcsolódnak.”</em></span></p> <p style="text-align: justify" class="MsoPlainText"><span style="font-size: 10pt; font-family: Verdana"> </span>

 image9 32.thumbnail

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Vodafone a Sziget Fesztivál főszponzori támogatásával és aktív jelenlétével is azt akarta megmutatni, hogy milyen kreatív, fiatalos, gyors és rugalmas vállalat vagyunk. Idén másodszor voltunk névadó szponzorai a Fesztiválnak és elmondhatom, nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel. Kitűzött céljainkat elértük, megmutattuk, hogy a Digitális Kánaán létezik, és mi el is hoztuk azt a Sziget látogatóinak. A Vodafone villámgyors és kiváló hálózatát szimbolizáló Torony méltóképp mutatta be szolgáltatásaink sokszínűségét, sikerült olyan funkciókkal, programokkal, alkalmazásokkal előrukkolnunk, amelyek a mobilhálózat használatához szorosan kapcsolódnak.”

 

 image9 32.thumbnail

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Vodafone a Sziget Fesztivál főszponzori támogatásával és aktív jelenlétével is azt akarta megmutatni, hogy milyen kreatív, fiatalos, gyors és rugalmas vállalat vagyunk. Idén másodszor voltunk névadó szponzorai a Fesztiválnak és elmondhatom, nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel. Kitűzött céljainkat elértük, megmutattuk, hogy a Digitális Kánaán létezik, és mi el is hoztuk azt a Sziget látogatóinak. A Vodafone villámgyors és kiváló hálózatát szimbolizáló Torony méltóképp mutatta be szolgáltatásaink sokszínűségét, sikerült olyan funkciókkal, programokkal, alkalmazásokkal előrukkolnunk, amelyek a mobilhálózat használatához szorosan kapcsolódnak.”

 

A Vodafone idén is rengeteg szolgáltatással és élménnyel várta előfizetőit és rajongóit a Sziget Fesztiválon. A 30 méter magas Vodafone Torony nem csak látványban, hanem virtuális kiszolgálásban is rengeteget nyújtott a fesztivál látogatóinak. A Torony közel 300 nm-es LED-falán minden este fantasztikus fény- és hangshow-val kápráztatták el az összességében többezres közönséget. Ugyanitt teljes kihasználtsággal futott – összesen közel másfélezren játszottak vele – a Rocket Bullet Storm nevű mobiljáték óriásira nagyított verziója, amelyre nappal és éjszaka egyaránt sorok várakoztak. A játék népszerűségét mutatja, hogy még a legnépszerűbb amerikai techportálok is felfigyeltek rá – cikkeiket több százan lájkolták és osztották meg a különféle közösségi oldalakon.[1]

 

Azon százak és ezrek, akiknek nem volt türelme kivárni a sort, az Élményteremben vigasztalódhattak az autós- és sport szimulátorokon. Az okostelefonosok a torony mellett felállított töltőpontot látogatták nagy előszeretettel, ahol egyszerre több mint 200 készülék akkumulátorát lehetett ingyen feltölteni – a héten összesen több mint 3000 mobil jutott erre a sorsra.

 

A Vodafone speciális alkalmazásokkal is készült a Szigetre. A több mint 1000 fesztiválozó által letöltött és 700 által aktívan használt „Vodafone Sziget 2011” segítségével senki sem maradhatott le az előre eltervezett koncertről, hiszen az alkalmazás figyelmeztetett, ha a felhasználó nem az általa előzetesen kiválasztott koncert helyszínén tartózkodott. Emellett elérhetők voltak az alkalmazásban a Szigettel és az előadókkal kapcsolatos legfrissebb hírek és információk, valamint a Sziget térképe az összes fontos helyszínnel együtt. További két alkalmazás, a Stage Manager és a Guide@Hand is elérhető volt a Szigeten, a három alkalmazást összesen több mint 2100-an töltötték le okostelefonjukra.

 

Sikeresen zajlott az érintésnélküli mobilfizetés, az NFC tesztje is. A kísérletben részt vevő 250 készülékkel több ezer fizetést bonyolítottak le, és az összes időközben felmerülő apró hibát sikeresen elhárították. Nyéki Zsolt, a Vodafone Magyarország mobilkereskedelmi szolgáltatásainak területvezetője elmondta: „Előzetesen magam sem gondoltam volna, hogy ezt az egész Európában egyedülálló méretűnek mondható kísérletet aránylag ilyen problémamentesen meg tudjuk valósítani. Természetesen voltak kisebb fennakadások, de a kísérlet célja pontosan ezek felderítése volt, hogy a remélhetőleg már 2012-ben megjelenő kereskedelmi szolgáltatások mentesek legyenek az ilyen problémáktól. Mivel a tesztelők visszajelzése egyöntetűen kedvező volt, biztos vagyok benne, hogy hamarosan szélesebb körben is sikert arat az érintés és várakozás nélküli mobilfizetés.”

 

Fentiek mellett egy hazai rekordkísérletnek is színhelye volt a Vodafone Torony. A világszerte több mint tízmillió felhasználóval büszkélkedő Foursquare-t egyelőre csak néhány ezren használják itthon, de közülük több mint 250-en egy helyen voltak múlt szombaton: a Sziget Fesztiválon a Vodafone Toronynál! Ez Magyarországon először sikerült, a résztvevők jutalma egy virtuális kitűző, egy ún. „Super Swarm Badge” volt.

 

A Vodafone természetesen a Szigeten sem hagyta cserben leghűségesebb ügyfeleit: a Köszönet program 350 tagja várakozás nélkül, külön kapun juthatott be Közép-Európa egyik legnépszerűbb fesztiváljára. Szintén csak nekik szólt a kiterjesztett valóságon, azaz augmented reality-n alapuló Sztárkereső játék, amin a legügyesebbek és legszerencsésebbek NFC-képes telefonokat nyerhettek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.