Október első hétvégéjén több rekordnak is szemtanúi lehettek azok, akik hétvégi programként az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválját, a Villány Vörösbor Fesztivált választották.

 

Október első hétvégéjén több rekordnak is szemtanúi lehettek azok, akik hétvégi programként az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválját, a Villány Vörösbor Fesztivált választották.

 

A villányi borvidék legjobb borászatai, ezúttal több mint 30 kitelepülő borászat, a gyönyörű Villányi Pincesor, közel 50 kulturális program várta a látogatókat. (lásd: http://euroastra.hu/node/105423) Villány Város Önkormányzata szervezésében immár 27. alkalommal megrendezett fesztiválon idén 30%-al többen, több mint 20 ezren érkeztek Villányba, a bor városába.

 

A három napos fesztivál a bor- és gasztrokultúra bemutatkozásának egyik legnagyobb hazai eseménye, amelynek során a villányi borok és különlegességek mellett Villány városa is bemutatkozik mindig megújuló turisztikai látványosságaival. S mindezt következetesen és magas színvonalon teszi, amit nem csak az évről-évre növekvő látógatószám és a helyi közösség díjaz a fesztiválokon történő egyre aktívabb részvételével, hanem idén a Baranya Megyei Értéktár Bizottság elismerő oklevelét is átvehette Villány városa, melynek értelmében a Villányi Vörösbor Fesztivál, mint nemzeti érték bekerült a Baranya Megyei Értéktár kincsei közé.

 

Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban. A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, kiemelkedő számú borászkiállítóval és utazást segítő tömegközlekedéssel.

 

http://www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük