2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Windows 7 platformon is “Virus Bulletin 100%” (VB100) díj a VirusBusternek

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/6131"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/virusbuster.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.virusbuster.hu" title="www.virusbuster.hu" width="95" height="100" /></a><span style="width: 93px" class="caption"><strong><a href="http://www.virusbuster.hu/">www.virusbuster.hu</a> </strong></span></span><p>Alig több mint egy hónapja debütált Magyarországon a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7, s a VirusBuster terméke már nemzetközi díjat szerzett ezen a platformon.</p><p>

  www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

Alig több mint egy hónapja debütált Magyarországon a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7, s a VirusBuster terméke már nemzetközi díjat szerzett ezen a platformon.

  www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

Alig több mint egy hónapja debütált Magyarországon a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7, s a VirusBuster terméke már nemzetközi díjat szerzett ezen a platformon.

Immár a sokadik "Virus Bulletin 100%" (VB100) teszten szerepelt sikerrel az informatikai biztonság hazai specialistája, a VirusBuster Kft. Legutóbb a ropogósan friss Windows 7 környezetben vizsgázott eredményesen a cég legismertebb terméke, a VirusBuster Professional.

Csaknem félszáz — pontosan 43 — antivírus szoftvert neveztek be a világ minden tájáról a gyártófüggetlen Virus Bulletin magazin legutóbbi tesztjére, amely a Windows 7 munkaállomásokon futó programokat értékelte, illetve hasonlította össze. Ebben a mezőnyben ért el remek eredményeket a VirusBuster Professional napokban piacra került, 6.2-es változata, melyben a cég vadonatúj, 5-ös verziószámú keresőmotorja dolgozik. Az úgynevezett ERU (engine rapid update) technológiájú motor külön termékfrissítés nélkül, a vírusadatbázison keresztül követi a fejlesztéseket, s ezzel még kényelmesebbé teszi a felhasználó dolgát.

A teszten a VirusBuster programja 100 százalékosan teljesített a vadon terjedő (in the wild, ITW) vírusok, valamint a férgek és botok ellen. Kiemeli az értékelés a program könnyű és gyors telepíthetőségét, s dicséri víruskeresés sebességét is. "Méltán kapja meg a VB100 díjat" — írják a termékről a vizsgáztatók.

A Virus Bulletin (http://www.virusbtn.com/) az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő médiuma. A magazin több mint egy évtizede végez összehasonlító teszteket, s vizsgálja különböző kategóriákban az antivírus termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

Csak olyan megoldás kaphatja meg a VB100 elismerést, amely minden vadon terjedő vírust felismer felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, ám tiszta állományokon futtatva egyetlen hamis riasztást sem ad. Ennek a kemény követelménynek felelt meg most ismét a VirusBuster.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.