A Microsoft Windows Azure-ral foglalkozó partnereinek közössége a Windows Azure Circle Partner program. Ennek lett tagja az Euro One Számítástechnikai Zrt, amely a Microsoft felhőplatformjába, az Azure-ba való áttérést segíti megtervezni olyan cégeknek, amelyek részben vagy teljesen a felhőbe kívánják telepíteni informatikai rendszereiket.

A Microsoft Windows Azure-ral foglalkozó partnereinek közössége a Windows Azure Circle Partner program. Ennek lett tagja az Euro One Számítástechnikai Zrt, amely a Microsoft felhőplatformjába, az Azure-ba való áttérést segíti megtervezni olyan cégeknek, amelyek részben vagy teljesen a felhőbe kívánják telepíteni informatikai rendszereiket.

Az Euro One Számítástechnikai Zrt. az informatikai tervezésben és költöztetésben (deployment) komoly kompetenciákkal rendelkezik – nyilatkozta Kőrösi Tamás, a cég stratégiai igazgatója. Körösi hozzátette, egyszerre foglalkoznak hagyományos licencértékesítéssel és felhőalapú szolgáltatással, illetve a Circle programtól függetlenül magát az Azure-hoz való hozzáférést is értékesítik a vállalatoknak a Microsoft EA vállalati licenckonstrukció részeként.

A vezető kiemelte, az Azure olyan felhőszolgáltatás, amelyben az alkalmazásfejlesztési és -futtatási platformot, a tárhelyet és akár a licencekkel együtt a virtuális gépeket is rugalmasan konfigurálhatja az ügyfél. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a megrendelők valóban csak azért a kapacitásért fizessenek (óradíj alapon), amit ténylegesen használtak.

A szakember rámutatott, a felhőben működő szerverek biztonságosan összeköthetők a telephelyen futtatott privát felhő infrastruktúrával (hibrid felhő), és a Microsoft Cloud OS koncepcióját követve egységesen felügyelhetők. A környezet multiplatform, azaz Linux vagy Oracle rendszerek is költöztethetők, illetve futtathatók a Windows Azure-ban.

Az Euro One felvétele a Windows Azure Circle programba azt tanúsítja, hogy a vállalat képes olyan nyilvános felhőalapú megoldásokat nyújtani, amelyek választ jelentenek napjaink üzleti kihívásaira" – mondta Phil Sorgen, a Microsoft nemzetközi partnercsoportjának alelnöke. „A Windows Azure Circle programhoz csatlakozással az Euro One bizonyítja a Microsoft felhőalapú technológiái terén szerzett szakértelmét, valamint a nyilvános felhőszolgáltatások iránti elkötelezettségét."

A Microsoft Partner Network segítségével a partnerek megerősíthetik a legújabb technológiák terén megszerzett vezető piaci pozíciójukat, jobb szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleiknek, illetve a világ egyik legaktívabb és leginkább sokszínű partnerhálózatához csatlakozhatnak, amelynek világszerte mintegy 640 ezer cég a tagja.

 

Az Euro One Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding részeként meghatározó tagja hazánk legnagyobb magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának. A társaság a hagyományos hardverértékesítésen túl üzemeltetéssel, infrastrukturális és IT-biztonsági megoldásokkal, valamint üzleti alkalmazásokkal is foglalkozik,amelyek keretében szinte kizárólag Microsoft licenceket értékesít. A vállalat stabil gazdasági hátterének és kiváló gyártói kapcsolatainak köszönhetően olyan komplexitású projekteket is sikeresen valósít meg, amelyek több tízezer eszköz installálását igénylik több ezer helyszínen. Az informatikai vállalkozások élvonalába tartozó cég több évtizedet felölelő tevékenysége során stabil szakértői gárdát alakított ki, több mint 80 szakembert foglalkoztat éves forgalma pedig megközelíti a 9 milliárd forintot.