2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

X. Magyar Táncfesztivál

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80351"><img class="image image-_original" src="/files/images/t%C3%A1nc%20(1)_1.jpg" border="0" width="466" height="685" /></a></span>Idén a Győri Balett tízedik alkalommal szervezi meg a Magyar Táncfesztivált, a legismertebb és legszínvonalasabb magyar táncegyüttesek seregszemléjét, a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepét. <p> 

Idén a Győri Balett tízedik alkalommal szervezi meg a Magyar Táncfesztivált, a legismertebb és legszínvonalasabb magyar táncegyüttesek seregszemléjét, a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepét.

 

Idén a Győri Balett tízedik alkalommal szervezi meg a Magyar Táncfesztivált, a legismertebb és legszínvonalasabb magyar táncegyüttesek seregszemléjét, a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepét.

 

A Magyar Táncfesztivál kiemelkedő helyet foglal el Magyarország és Győr kulturális életében, a szinte minden táncstílust átfogó programsorozatnak köszönhetően, a népszerű rendezvényen a tánc szinte minden formája megjelenik: a klasszikus balett, a néptánc és a modern táncművészet is.

 

Az idei, jubileumi X. Magyar Táncfesztivált a megújulás jegyében szerveződik.

A fesztiválra sok újdonsággal készül a szervező Győri Balett: a rendezvény a tánc kifejezőerejét, dinamikáját, szépségét jelképező új arculatot, logót kapott, a hagyományos helyszíneket pedig új játszóhelyekkel bővítették. A két központi helyszín – Győri Nemzeti Színház Nagyszínpad és Kisfaludy terem – mellett a II. János Pál téren és a Széchenyi téren is számos ingyenes szabadtéri program várja a közönséget.

 

A 10. Magyar Táncfesztivál rendhagyó programokkal készül a jubileumra, az idei egyik legfontosabb cél – a táncművészet népszerűsítése mellett -, nyitni a közönség legkülönbözőbb rétegei felé. Ebben az évben egy egész napot szentelnek a népzenének és a néptáncnak, de fiatal hip-hop tehetségek is helyet kapnak a kínálatban. A Színházi tánckarok találkozóján 130-150 táncos mutat be egy különleges, közös koreográfiát, míg a szabadtéren zenés pódiumszínpadi előadások szórakoztatják a közönséget.

 

A Győri Filharmonikus Zenekar egy jubileumi gálaesttel készül a X. Magyar Táncfesztiválra, amelyen a klasszikus darabok mellett a tánchoz kötődő műveket játszanak.

A stílusok között nagy a kontraszt, de a zene, a mozgás és a tánc szeretete összeköti a művészeket és a közönséget is.

 

A legjelentősebb táncművészeti produkciók idén is a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán kapnak helyet. A nyitógálán a Magyar Táncművészeti Főiskola, a Szlovák Nemzeti Balett, az Inversedance, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Magyar Nemzeti Balett mutatkozik be, míg a kortárs táncot a Frenák Pál Társulat, a Tünet Együttes, a Forte Társulat, a Budapest Táncszínház és a Közép-Európa Táncszínház képviseli.

A néptáncegyüttesek közül a Honvéd Táncszínházat, a Nagyvárad Táncegyüttest, a Magyar Állami Népi Együttest és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest láthatja a közönség.

 

2014. június 16-22. (hétfő – vasárnap)

X. Magyar Táncfesztivál

Helyszín: Győr

 

www.magyartancfesztival.hu

www.gyoribalett.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.