2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia

4 perc olvasás

oktatas.jpgAz oktatás jövőképe – a tudás új értelmezése a digitális világban. 1999 óta minden év őszén találkoznak az ágazat irányítói, a köznevelési szakértők, szaktanácsadók, intézményfenntartók, felsőoktatási szakemberek, intézményvezetők, pedagógusok Hajdúszoboszlón, egy országos szakmai konferencián. Ebben az évben a megszokottnál valamivel később, novemberben várják az érdeklődőket a rendezvényre.

 

A szervezők célja teret adni a szakmai vélemények, tapasztalatok megvitatásának, informálni a résztvevőket az aktuális oktatásirányítási tervekről, intézkedésekről, fejlesztésekről, amelyek segítséget nyújtanak számukra a 2017/18-as tanév feladatainak elvégzéséhez. Kiemelt témája lesz az idei konferenciának az új NAT koncepciója és kidolgozásának aktuális állapota, valamint a digitális fejlesztések – Digitális Oktatási Stratégia (DOS) megvalósítása – és az EFOP-os és GINOP-os projektek bemutatása.

 

A konferencián idén nő a kiállítók és a módszertani workshopok, bemutatók száma, hogy kiemelt, széles körű tájékoztatást kapjanak az érdeklődők a Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájában foglalt célokról, valamint a digitális oktatáshoz kapcsolódó pedagógiai, módszertani és technológiai eszközökről és újdonságokról.

Az érdeklődők megnézhetik, kipróbálhatják a Mobidik – Mobil Digitális Iskolát, mely hétköznapi nyelven egy minden digitális földi jóval felszerelt, a 21. század tantermének berendezett speciális irodakonténer, ami hétről hétre újabb iskolákba jut el és teszi megélhetővé a jövő oktatását.

A konferencia iránt az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés. 2016-ban a résztvevők, közreműködők száma elérte az 1000 főt.

Jelenleg a regisztrált jelentkezők, közreműködők, kiállítók, segítők száma: 1070 fő.

 

A konferencia célja:

– A résztvevők megismerjék a köznevelés, a szakképzés előtt álló feladatokat, az ágazati irányítás terveit, szándékait, fejlesztési elképzeléseit az oktatás eredményességének és minőségének biztosítása érdekében.

– Az intézmények segítséget kapjanak ahhoz, hogy felkészülhessenek a köznevelési rendszert érintő aktuális változásokra, intézkedésekre.

– A résztvevők megismerhessék az Európai Unió által finanszírozott, a nevelési-oktatási rendszert érintő fejlesztési projekteket, valamint a jövőben induló fejlesztési irányokat.

– Erősödjék a párbeszéd az oktatáspolitikusok, az oktatási szakemberek, valamint az intézmények, a szakértők, a szakmai szervezetek között.

 

A meghívottak köre:

A XIX. konferenciára az előző évekhez hasonlóan nem csak a köznevelési szakértőket várják, hanem a köznevelés minden területéről (óvoda, általános iskola, középiskola, szakképzés) az intézményvezetőket, az érdeklődő pedagógusokat, a közneveléssel kapcsolatban lévő felsőoktatási intézmények, pedagógiai intézetek, intézményfenntartók vezetőit, képviselőit, valamint a határon túli magyar pedagógusokat is.

 

A konferencia nyitórendezvénye idén is a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat megnyitása. Első nap este színházi előadást láthatnak az érdeklődők, a már hagyományos díszvacsorán pedig táncbemutatóval és rövid szórakoztató programmal várják a résztvevőket.

Hajdúszoboszló a konferenciaturizmuson túl a gyógyvíz, a gyógyulás, a pihenés, a kikapcsolódás, az ízletes magyar ételek, a felejthetetlen élmények városa. Ebből is szeretnének némi ízelítőt nyújtani a résztvevőknek.

 

  1. november 7-9.

XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia

Az oktatás jövőképe – a tudás új értelmezése a digitális világban

Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Béke

 

https://suliszerviz.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.