2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Zöld programot indít az Erste Bank — Kedvező finanszírozás környezetbarát lakásokhoz, épületekhez és gépjárművekhez

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/15387"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/CO2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>  <p>Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary Nyrt. ingatlan vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó hitelkonstrukcióinál.</p><p> 

co2.thumbnail 

Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary Nyrt. ingatlan vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó hitelkonstrukcióinál.

 

co2.thumbnail 

Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary Nyrt. ingatlan vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó hitelkonstrukcióinál.

 

 Az Erste Csoporthoz tartozó Erste Leasing szintén kedvezményes finanszírozási konstrukciókkal kapcsolódik a programhoz. Az Erste Zöld Program keretében a bank környezetbarát lakások vásárlásához és építéséhez 0,2,-0,4 százalékos hitelkamat-kedvezményt nyújt a mindenkor aktuális kondíciókból, az Erste Leasing pedig 2010. október 1-jétől a környezetbarát technológiával készült autók vásárlásakor megközelítőleg 0,9-1 százaléknyi kedvezménnyel nyújtja majd finanszírozási ajánlatait.

Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary Nyrt. Lakossági Üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: az Erste Bank kiemelt célja, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel támogassa a környezetbarát technológiák, módszerek szélesebb körű hazai elterjedését. Ennek érdekében indít Zöld Programot a bank, melynek keretében az energiatakarékos ingatlanokkal kapcsolatos beruházásokhoz és – lízingcége, az Erste Leasing bekapcsolódásával – gépjármű vásárláshoz kedvezményes finanszírozást biztosít ügyfeleinek.

A Erste Zöld Program keretében a bank a passzívháznak minősülő, valamint az energiatakarékos minősítéssel (A, A+ Energetikai Tanúsítvány) rendelkező ingatlanok esetében a teljes futamidőre kamatkedvezményt nyújt. Passzívházak esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,4 százalék,
A+ energiahatékonyságú ingatlanok esetében 0,3 százalék, míg A energiahatékonyságú ingatlanok esetében a kamatkedvezmény mértéke 0,2 százalék.

Sztanó Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a 176/2008. számú Kormányrendelet értelmében
2009. január 1-jétől az ingatlanok használatbavételi engedélyéhez, vagy tartós bérbeadásához Energetikai Tanúsítvány kiállítása szükséges. Meglévő épület, önálló rendeltetési egység vagy lakás adásvételéhez az energetikai tanúsítás 2011. december 31-ig önkéntes, azt követően azonban kötelező lesz.

Az Erste Zöld Programban megfogalmazott kedvezményre való jogosultság megállapításának alapja minden esetben a fenti Kormányrendelet által meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelő Energetikai Tanúsítvány, melyet az arra jogosultsággal rendelkező szakértő készít.

Megyeri István, az Erste Leasing vezérigazgatója kiemelte: az Erste Leasing az energiahatékonyság növelését és a környezettudatosság erősítését célzó programban akciós gépjármű finanszírozást fog biztosítani az energiahatékony hybrid gépjárművekre vonatkozóan. Ennek keretében a környezetbarát technológiával készült autók finanszírozásakor az Erste Leasing valamennyi Erste bankfiókban – konstrukciótól függően – egy százalék körüli kedvezményt nyújt majd ügyfelei számára a finanszírozáshoz kapcsolódó és az ügyfelet terhelő összköltségből.

Sztanó Imre a most induló Zöld Program kapcsán megjegyezte, hogy az Erste Bank saját háza táján – ,így székházában, és a fiókhálózatában – is nagy hangsúlyt helyez az energiahatékonyság növelésére. A 2006 nyarán átadott székháza (Európa Torony) például a kor építészeti követelményei szerinti hőszigetelési eljárásokkal készült, modern, automatikusan vezérelt hűtési és fűtési technológiákkal és épület-felügyeleti rendszerrel lett felszerelve. A székházban mozgásérzékelő világítás működik, mely automatikusan kikapcsol, mikor nincs szükség fényre és a liftek működése és optimális helymeghatározása is energiatakarékos és felhasználóbarát módon lett programozva. Ezen túlmenően a fűtés és a klímarendszer éjszaka és hétvégén fokozottan energiatakarékos üzemmódban működik, a hőmérséklet szabályozása pedig a külső hőmérséklet alapján történik. Az épületben minden munkaállomás természetes megvilágítású, ami a munkavállalók egészségének megőrzése és az energiafelhasználás csökkentésének szempontjából is fontos tényező.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.