2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

10 éves az Y Soft – Kelet-Európából a világ élvonalába

5 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44651"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/companylogo.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="40" /></a></span> <p>Lezárta történetének első, sikeres évtizedét a nyomtatásfelügyeleti megoldások egyik piacvezető gyártója és szolgáltatója, az Y Soft Corporation, a leányvállalatok között pedig az elmúlt évben a három éve alapított magyarországi Y Soft képviselet érte el a legkiemelkedőbb eredményt, miután árbevételét közel megháromszorozta az előző pénzügyi évhez képest.</p><p> 

 

Lezárta történetének első, sikeres évtizedét a nyomtatásfelügyeleti megoldások egyik piacvezető gyártója és szolgáltatója, az Y Soft Corporation, a leányvállalatok között pedig az elmúlt évben a három éve alapított magyarországi Y Soft képviselet érte el a legkiemelkedőbb eredményt, miután árbevételét közel megháromszorozta az előző pénzügyi évhez képest.

 

 

Lezárta történetének első, sikeres évtizedét a nyomtatásfelügyeleti megoldások egyik piacvezető gyártója és szolgáltatója, az Y Soft Corporation, a leányvállalatok között pedig az elmúlt évben a három éve alapított magyarországi Y Soft képviselet érte el a legkiemelkedőbb eredményt, miután árbevételét közel megháromszorozta az előző pénzügyi évhez képest.

 

 A két egyetemista fiatal által alapított csehországi székhelyű cég mára száz alkalmazottat foglalkoztató, a világ több mint ötven országában jelen lévő részvénytársasággá nőtte ki magát. A vállalat tízéves fennállásának évfordulóján az Y Soft olyan változásokat vitt véghez, mint a korlátolt felelősségű társaságból részvénytársasággá válás, az új YSoft SafeQ Instant változat bevezetése, és egy új, szingapúri leányvállalat létrehozása.

Budapest, 2010. október 21. Tíz esztendővel ezelőtt alapította Csehországban két fiatal informatikus a nyomtatásfelügyeleti rendszerek jelenleg egyik piacvezető vállalatát, az Y Softot. A dinamikusan növekedő, innovatív cég 2007-ben nyitotta meg első leányvállalatát Magyarországon, Budapesten. Az azóta nyílt izraeli, japán, USA-beli és a nemrég létrehozott szingapúri irodán keresztül a világ minden táján jelen van, minőségi termékekkel és szolgáltatásokkal látva el ügyfeleit több mint 50 országban.

A nyáron lezárt pénzügyi év eredményei mutatják, hogy a nyomtatásfelügyelet, a költségcsökkentő megoldások és a vállalati IT infrastruktúra optimalizálása iránti keresletnek löketet adott 2008-2009-es években bekövetkező gazdasági és pénzügyi válság. „Egyes cégek már a válság során keresték költségcsökkentés lehetőségeit, így az eddig általában átláthatatlan és pazarló nyomtatási és másolási környezet optimalizálása mellett döntöttek. A legtöbb vállalat azonban a recesszió utánra halasztotta gépparkjának soron következő frissítését, így az új nyomtatók és multifunkciós berendezések beszerzésével egyidejűleg vezetik be a rendszert felügyelő megoldást" mondta Martin Zikmund, az Y Soft Corporation pénzügyi igazgatója. „Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt pénzügyi év során a harmadik negyedév végétől (2010 februárjától kezdve) ugrásszerű növekedésnek indult cégünk árbevétele." Az Y Soft csoport konszolidált árbevétele a 2009/2010-es pénzügyi évben 6,6 millió euró volt, ami 27 százalékos növekedés az előző évi eredményhez képest.

Az Y Soft csoporton belül a legjobb eredményt felmutató leányvállalat, a magyar 275 százalékkal, vagyis közel háromszorosára növelte árbevételét az elmúlt év során, ami így eléri a 183 millió forintot. Ez a kereslet jelentős növekedése mellett annak is köszönhető, hogy a magyar iroda ebben az évben kezdte meg a román piac kiszolgálását is.

„A nyomtatásfelügyeleti rendszerek magyar piacán az Y Soft az egyetlen nemzetközi résztvevő, amely gyártói képviselettel van jelen. Az YSoft SafeQ megoldás biztos pozícióját a márkafüggetlenség garantálja" mondta Wolf Péter, az YSoft Magyarország ügyvezetője. „Az YSoft SafeQ valamennyi gyártó gépeivel képes együttműködni, és akár heterogén géppark esetén is használható. Emellett az YSoft SafeQ megoldást nem kell lecserélni akkor sem, ha egy későbbi beszerzés során a vállalat vezetése úgy dönt, hogy homogenizálja gépparkját."

A magyar iroda három éves működése során egyértelműen tapasztalható a cégek egyre nagyobb érdeklődése a nyomtatásfelügyeleti megoldások iránt. A nagyvállalati ügyfelek több telephelyet és több száz gépet érintő megrendelései mellett a kis cégek, az oktatási és állami közigazgatási intézmények, például önkormányzatok is az YSoft SafeQ bevezetése mellett döntöttek az elmúlt években. „Az olyan minőségi szolgáltatásokkal, mint a kiterjesztett garancia, a verziókövetés és a folyamatos szoftver-támogatás, valamint a rendszeres frissítések hosszú távon szolgálják az ügyfél elégedettségét, és eközben szorosabbra is fűzik kapcsolatunkat velük" zárta mondandóját Wolf Péter.

A nyomtatási költségek tekintetében nem csak a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások is komoly megtakarításokat érhetnek el. Számukra a nemrég megjelent YSoft SafeQ Instant változat jelent megoldást, ami igen kedvező áron kínál hatékony költségcsökkentést, és ezáltal gyors, akár néhány hónapon belüli megtérülést. Az YSoft SafeQ Crisis Package utódjának számító Instant változat telepítése és üzemeltetése egyszerű, akár egy felkészült rendszergazda is telepítheti. Az alkalmazottaknak nem kell megismerkedni egy bonyolult rendszerrel, hiszen számukra a folyamat transzparens. Az újfajta licenckonstrukciónak köszönhetően már az egyetlen MFP-vel rendelkező kisebb vállalatok is elérhető áron biztosíthatják valamennyi dolgozójuk számára az YSoft SafeQ rendszer előnyeit, és teszik átláthatóvá és tervezhetővé a vezetőség számára a nyomtatásra és másolásra fordított kiadásokat.

http://www.ysoft.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük