Az EBRD az Erste Bank Hungary segítségével ösztönzi a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hiteleket.

Az EBRD az Erste Bank Hungary segítségével ösztönzi a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hiteleket.

 

  Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és az Erste Bank Hungary Nyrt. együttesen kívánja ösztönözni a hazai kis- és középvállalkozások hitelhez jutását.

100 millió eurós hitelt nyújt az EBRD az egyik legnagyobb magyarországi kereskedelmi bank, az Erste Bank Hungary Nyrt. számára a kis- és középvállalkozások (KKV) finanszírozásához.

A jelenlegi globális gazdasági visszaesés idején az EBRD legfontosabb célja, hogy a kelet-és közép-európai országok, köztük Magyarország gazdaságát támogassa.

Az EBRD-vel kötött hitelkeret-szerződés esetenként maximum 1,5 millió euró értékű kölcsön felhasználását teszi lehetővé azon független magyarországi kis- és középvállalkozások számára, amelyek legfeljebb 249 alkalmazottat foglalkoztatnak, és forgalmuk nem haladja meg az 50 millió eurót.

„A jelenlegi nehéz körülmények között az EBRD továbbra is finanszírozza a működési területén lévő országok gazdaságait. Bízunk abban, hogy ezzel a hitellel hozzájárulhatunk a magyarországi gazdaság iránti bizalom megerősítéséhez, és a KKV-szektor további fejlődéséhez" – jelentette ki Reiniger Péter, az EBRD Kelet-Európáért és Nyugat-Balkánért felelős igazgatója.

„Az együttműködési megállapodás segítségével még versenyképesebbé tehetjük a hazai KKV szektort, ami különösen fontos ezekben a nehéz időkben. Célunk, hogy a jelenlegi és leendő ügyfeleinknek egyaránt segítsünk túljutni a válságon, hogy folytatni tudják működésüket. Az EBRD hitelkerete ennek elérésében nyújt egy újabb lehetőséget" – tette hozzá Papp Edit, az Erste Bank Hungary Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Bank Hungary Nyrt.-nek nyújtott EBRD hitel a részét képezi az EBRD, a Világbank és az Európai Beruházási Bank azon közös kezdeményezésének, amelynek értelmében 24,5 milliárd euró értékű finanszírozást nyújtanak a régió bankszektora és ezáltal a pénzügyi válság sújtotta reálgazdaság megsegítésére.

Az EBRD 2009-ben 1,77 milliárd euró értékű új finanszírozást folyósított a működési területén lévő országok pénzügyi intézményeinek.

Magyarországi működésének megkezdése óta az EBRD 2,6 milliárd eurót meghaladó értékben finanszírozott több mint 100 projektet az infrastruktúra, valamint a vállalati, energia és pénzügyi szektor területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük