Németországban az Opel értékesítése 45 százalékkal, a Chevrolet eladás 43%-kal növekedett. Az autóselejtezést/cserét ösztönző programok segítettek áthidalni a gazdasági válság okozta visszaesést. Továbbra is kiválóan szerepel a 2009-es Év Autója, az Opel Insignia. Nehéz időkben is tartja piaci részesedését az Opel és a Chevrolet.

Németországban az Opel értékesítése 45 százalékkal, a Chevrolet eladás 43%-kal növekedett. Az autóselejtezést/cserét ösztönző programok segítettek áthidalni a gazdasági válság okozta visszaesést. Továbbra is kiválóan szerepel a 2009-es Év Autója, az Opel Insignia. Nehéz időkben is tartja piaci részesedését az Opel és a Chevrolet.

 

   A General Motors (GM) európai értékesítése 471,823 darab jármű volt 2009. második negyedében, 9.2 százalékos piaci részesedést érve el ezzel. A Nagy Gazdasági Világálság óta legmélyebb krízis miatt – amely erősen kihatott az autókereskedelemre is – a GM értékesítései 20 százalékkal estek vissza a régióban, míg az iparág egésze 18 százalékos csökkenést könyvelhet el.

Az Opel értékesítése 347.330 darab volt 2009. áprilisától júniusig, 6,8%-os piaci részesedést érve el ezzel a második negyedévben.

Az Opel eladásai Németországban 45 százalékkal emelkedtek, ezzel 2000. óta a legjobb negyedévet zárták. A kimagasló eredményekben jelentős szerepet játszott a német kormányzat autóselejtezési programja is. Az Opel Corsa németországi kategóriavezető volt a második negyedévben.

Ugyanezen időszakban a Chevrolet 115.526 darab autót adott el Európa-szerte, 2.3 százalékos rekord-részesedést érve el. Lenyűgöző eredményt mondhat magáénak Németországban (43 százalékos növekedés), Franciaországban (102 százalékos növekedés) és Törökországban (120 százalékos növekedés).

2009. első felében a GM 878.641 darab járművet adott el Európában, és 9,1 százalékos piaci részesedést ért el. Németországban az Opel értékesítése 27 százalékkal nőtt, a Chevrolet pedig 41%-kal növelte eladásait az első hat hónap alatt – ez a GM legjobb németországi eredménye 2001. óta (210.828 darab).

Továbbra is tündököl a 2009-es Év Autója, az Opel Insignia: 86.350 darabos 2009. első félévi értékesítésével az alsó középkategória második legkelendőbb típusa a földrészen.

Csak júniusban, a GM Europe összesen 166.824 járművet adott el. Az Opel Németországban a legjobb júniusát teljesítette 1999. óta, az értékesítés 52 százalékos megugrásával és 9,2 százaléknyi piaci részesedéssel. Ugyanott, ugyanekkor és ugyanezt mondhatja el magáról a Chevrolet is, 61 százalékos emelkedéssel.

"Ezek az adatok azt mutatják, hogy – miközben egyes piacokon elég mélyre süllyedtünk – az olyan ösztönző programok, mint a németországi autócsere program, mennyit segíthetnek a globális gazdasági válság áthidalásában," – mondta Brent Dewar, a GM Europe értékesítési-, marketing- és vevőszolgálati alelnöke.

"Az iparág egészének ugyan valószínűleg évekbe telik majd, míg visszakapaszkodik a 2007-es szintre, hiszen előre nem látható gazdasági nehézségek sorával kell megküzdeni a világválság miatt, ezzel együtt azonban mi élénken fejlesztjük márkakereskedői hálózatunkat, hogy megküzdhessünk minden egyes eladott autóért, és sikerrel lábalhassunk ki e nehéz időszakból." – folytatta Dewar. "Rengeteg új termékünk van, nagyon fontosnak tartjuk a 2009-es Év Autója, az Opel Insigniát, és a Chevrolet Cruze-t. Igyekszünk szorosan kézben tartani gyártásunkat és költségeinket, hogy igazán sikeresek lehessünk a piacon.

http://www.opel.hu/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük