Végre kiderül, kik írták a legszebb 100 szavas, Budapestről szóló történeteket. Harmadik alkalommal várja a Mindspace és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál a 100 szóban Budapest pályázat díjátadójára a budapesti történetek iránt érdeklődő közönséget koncertekkel és kiállításmegnyitóval a Városháza parkba.

 

Végre kiderül, kik írták a legszebb 100 szavas, Budapestről szóló történeteket. Harmadik alkalommal várja a Mindspace és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál a 100 szóban Budapest pályázat díjátadójára a budapesti történetek iránt érdeklődő közönséget koncertekkel és kiállításmegnyitóval a Városháza parkba.

 

Végre nem kell tovább várni, október 21-én lehull a lepel és kiderül, kik írták a 100 szóban Budapest pályázatra a legizgalmasabb, legszebb, legkönnyfakasztóbb történeteket.

A 2016-os felhívásra beérkező, több mint 1200 történet közül a zsűri Winkler Nóra, Térey János és Nagy Dániel Viktor választotta ki idén is a legjobb 100-at (ami a hagyományoknak megfelelően zsebkönyv formájában is napvilágot lát), a legjobb 12-őt és a három legjobbat.

A kiválasztott 12-őt kortárs illusztrátorok munkáival kiegészítve láthatja a nagyérdemű október 21-től november 8-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezett éjjel-nappal nyitva tartó szabadtéri kiállításon.

 

A Mindspace június 10-től szeptember 18-ig várta a maximum 100 szavas írásokat.

 

Érdekesség, hogy felhívásukra idén az 1200 beküldött pályaműből harminc érkezett postán, és nemcsak Magyarországról, de külhonból, például Amszterdamból is érkeztek írások. A tizenkét legjobb pályaműhöz Magyarország vezető kortárs művészei – Balogh Tünde, Édes Piroska, Halász Gabriella, Hanga Réka, Holló Anna, Kun Fruzsina, Kürti Andi, Kyrú, Nagy Dia, Nagy Norbert, Remsey Dávid, Simonyi Cecilia – készítettek illusztrációkat.

 

A tizenkét döntős mű közül hármat a korábbi évekhez hasonlóan meg is zenésítenek, hogy a sztorikat ne csak olvasva, de zeneszóval is élvezhessük. Zenés 100 szavas történetekkel készül a díjátadóra Csemer Boglárka BOGGIE, Restás Gergő (Innergarden) és Hunyadi Máté (Franklin Mods).

 

Az első három helyezett 150 000 Ft összdíjazásban részesül (I. helyezett: 75 000 Ft, II. helyezett: 50 000 Ft, III. helyezett: 25 000 Ft.)

 

A "100 szóban" történetíró pályázat az idei évben a Visegrád Alap támogatásának köszönhetően Budapest mellett Prágában, Pozsonyban és Varsóban is elindult.

A kiállítást Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, a projekt támogatója, illetve Kobrizsa Ádám, a Mindspace alapítója nyitja meg.

2016. október 21., 17.00

Üvegház

1052 Budapest, Városháza park

 

A megnyitón fellép:

Csemer Boglárka, BOGGIE

Nagy Dániel Viktor, színész, a 100 szóban Budapest zsűritagja

Restás Gergő, zenész, az Innergarden énekese

Hunyadi Máté, színművészhallgató

 

Csemer Boglárka, BOGGIE a fiatal énekes-generáció egyik legtehetségesebb és legüdébb jelensége, de Boggie nem csupán énekesnő: dalszerzőként sajátos dzsesszes-sanzonos-popos világot hozott létre, amit folyamatosan, formál, épít, alakít a saját arculatának megfelelően. 2013-ban jelentkezett első önálló lemezével, ám az átütő sikert a Parfüm című dal hozta meg számára 2014-ben.

 

Az Innergarden akusztikus duóként indult, mára négy tagot számláló art/kortárspop zenekar.  Zenéjük sodró lendületű, odafigyelős szövegezésű határterületi terepmunka, avagy dalok önmagunk szétszereléséhez és/vagy összerakásához.

Tagok: Restás Gergő – ének, gitár; Ujvári László Lehel – hegedű, vokál;

Szalay Tamás Géza – basszusgitár; Findrik Dávid – dob

 

Hunyadi Máté harmadéves színművészhallgató, a 2015 eleje óta működő Franklin Mods indie gitárpop zenekar énekese.

Tagok: Hunyadi Máté – ének, gitár, Koppányi Ádám – dob, Királyfalvi Hunor – gitár,

Juhász Márk – basszusgitár.

 

A "100 szóban Budapest" projektet a Mindspace Nonprofit Kft. valósítja meg harmadik éve, az ötletgazda chilei Plagio csapattal együttműködve, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ segítségével és támogatásával.

 

A Mindspace 2011 decemberében alakult. Főbb tevékenységi területei a kulturális alapú városi projektek és a játékosítás. A Mindspace izgalmas közösségi projektekben gondolkodik, amelyben fontos elem a megvalósítás öröme.

A szervezet főbb projektjei: 100 szóban Budapes, Danube Flow – Hív a Duna!,

Smart City Budapest kezdeményezés, Shared cities: Creative momentum.

 

http://budapest.in100words.eu/hu

www.facebook.com/100szobanBudapest

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük