Nem hivatalos adatok szerint úgy tűnik, a Panda nyújt védelmet a legtöbb vírus ellen; a meglehetősen terjedelmes, mintegy 13 milliós listán szereplő nevekből Magyarország minden lakójára jutna több, mint egy.

Nem hivatalos adatok szerint úgy tűnik, a Panda nyújt védelmet a legtöbb vírus ellen; a meglehetősen terjedelmes, mintegy 13 milliós listán szereplő nevekből Magyarország minden lakójára jutna több, mint egy.

– Az utóbbi hihetetlen mértékben felpörgött a vírusok azonosítása – mondta el Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Az iparág majd' minden szereplője publikál adatokat: a Sophos 4,6 milliós, a McAfee majd' 10 milliós, az F-Secure 900 ezres, a Symantec pedig 1,1 milliós listát készített. A PandaLabs legutóbbi jelentése szerint a Panda víruslistája 13 225 535  vírust képes felismerni. Ebbe természetesen beletartoznak a vírusok különböző variánsai is, de ez akkor is ijesztő adat: azt jelenti, hogy hazánkban minden egyes emberre 1,3 vírus jut. Ha reálisabban nézzük, és kétmillió internetezővel számolunk, az fejenként hat vírus, ami azért több mint ijesztő.

A Panda Security szakemberei eddig is „lajstromba" vettek minden egyes vírust, amelyet a szoftverek elemeztek; a cég azonban folyamatosan fejleszti új, viselkedésalapú algoritmusát is, amely a még ismeretlen vírusokat is „kiszúrja", így nem szükséges a listával összevetni a mintákat.

– A paradigmaváltásban látjuk a jövőt – tette hozzá Sándor Zsolt. – Megnyugtató a tudat, hogy a Panda szoftverek 13 millió vírus ellen nyújtanak védelmet, de ez messze nem ok arra, hogy hátradőljünk. A vírusok olyan ütemben fejlődnek, hogy még ezek mellett is szükség lesz olyan keresési módszerekre, amelyekkel a még új, „friss" vírusok is felfedhetők mindenféle késedelem nélkül.

A Panda új, hónapok óta a felhasználók rendelkezésére álló „Collective Innetlligence" technológia egy szerverhálózat, amely automatikus online fenyegetés-menedzsmentet tesz lehetővé, egy 4 milliós hálózat támogatásával, mintegy 100 millió programot analizálva.  A Panda Security – egy lépéssel a konkurencia előtt – olyan technológiát fejlesztett ki, mely lehetővé teszi, hogy gyorsabban és hatékonyabb védelmet nyújtson. A többi vírusirtó cég – elismerve a Panda úttörő szerepét -nemrég jelentette be hasonló „in-the-cloud"  online technológia fejlesztését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük